fbpx

Spilleliste – Juni 2015

Det merkes godt at ferietiden nærmer seg, ikke på temperaturen da, men på utgivelsesfrekvensen av nye plater fra de mest kjente artistene. De aller fleste har gjort seg ferdig med all markedsføring, promotion og releasegreier på det nye albumet, nå er det festivaltid og spillejobber som gjelder. Så får vi håpe at noen skrur på varmen i dette landet snart, ellers blir ikke jordbærene modne før i september.

Denne måneden er preget av mange overraskende nyheter av varierende kvalitet, vi har blant annet fått ny singel fra bloggfavoritter Two Cow Garage, verden fikk en låt fra det kommende albumet til Frank Turner og det dukket opp noe overskuddsmateriale fra Tom Petty.

På norsksiden er det kommet nye album fra bandet GISKE, fra jentene i Northern Belle og fra en-manns bandet Caddy. Alle tre har levert meget solide album som har fått sine fortjente anmeldelser her på bloggen. På smakebitfronten er det kommet ny singel fra Anders Bjørnvold og vi gleder oss til et nytt album fra den karen i løpet av året. I tillegg er også Signe Marie Rustad ute med ny musikk, “The Space Song” er en liten perle som du bør låne øret til.

De virkelig store utgivelsene mangler kanskje denne måneden, men to i særklasse album kom i starten av måneden, Dawes – All Your Favorite Bands og Sam Outlaw sin Angeleno. Jeg har skrevet omtale av begge to til utgivelsedagen og begge to er blant mine favorittplater så langt i 2015.

De mest spennende albumutgivelsene forøvrig i juni synes jeg er Steeldrivers nye The Muscle Shoals Recordings og ikke minst Yonder Mountain String Band sitt første studioalbum på snart seks år. Black Sheep høres ved første gjennomlytting ut som strålende sak, bluegrass er fullstendig inne på banen igjen med utgivelser som disse to.

Rayland Baxter, Luke Elliot og Noah Gundersen. Der har du en trio som sannsynligvis kommer til å levere tre solide album når tiden er moden. Baxter ser vi allerede på Rolling Rootsy Revue 2015 turen rundt i Norge og Sverige. Luke Elliot fra New Jersey befinner seg mye av tiden i Norge i forbindelse med innspillingen og ferdigstillingen av hans kommende album og han spilte blant annet på Norwegian Wood. Noah Gundersen nye album Carry The Ghost kommer 21.august.

Nå er det øyeblikk sommerferie, midt inne i den kommer et av årets høydepunkt for min del, nemlig Jason Isbells nye album Something More Than Free. Det er lett å glede seg til ferie, men kanskje enda lettere å glede seg til ny plate fra den kanten.

Sjekk ut resten av listen under og husk også å sjekke tidligere månedslister og bloggposter – egen side med oversikt her.

Spillelisten for juni finner du også i TIDAL

Siste artikler

Lest dette?