Kom mai du skjønne milde og strålende musikkmåned. Våren er over oss og vi nærmer oss den fasen der alt brått virker bare sommerlig. Hvordan står det egentlig til på utgivelsefronten tenker du kanskje? Finnes det noen artister innen «våre» sjangere som gir ut sommerlig musikk? Månedens liste gir et bredt innsyn i en verden full av sprudlende ny musikk som jeg nærmest kan garantere at du ikke vil få hørt i noen av våre landsdekkende radiokanaler denne forsommeren, men som du vil kunne glede deg stort over å ha i ørene en solfylt ettermiddagstund.

Nytt album med Jason Isbell er ute om knappe to måneder og første låt som er gjort tilgjengelig er «24 Frames». Snakket vi ikke innledningsvis om sommermusikk? Denne låten har et sørlig og sommerlig preg som står tydelig fram og som lover godt for det som kommer senere i sommer.  Full albumomtale kommer når Something More Than Free har releasedato i midten av juli.

Listen fortsetter med bare godbiter denne måneden, Great Peacock er ute med albumet Making Ghosts og tittelsporet fra det albumet holder definitivt høy standard. Vi snakker nok en gang om en perfekt sommerlig americana-låt. Pur unge Sammy Brue er ute med sin andre EP, I Don’t Want You To Leave. At denne gutten, med sine knappe 14 år, kommer til å la seg høre fra i framtiden hersker det ingen tvil om.

Barna Howard er også ute med nytt album og for alle som liker det litt nostalgisk preget må Quite A Feelin’ være en innertier. «Indiana Rose» er helt klart min favorittlåt fra albumet. Den alltid strålende Danny Schmidt har med Owls endelig gitt ut et soloalbum igjen. Forrige album kom i 2011 og det er gledelig å høre at Schmidt leverer varene med kanonlåter som «Faith Will Always Rise».

Mai er visst også måneden for skjeggete mannlige countryartister til å gi ut nytt stoff. Chris Stapleton, en av Nashville’s mest anerkjente låtskrivere og tidligere frontmann i bandet The Steeldrivers, er ute med sitt etterlengtede debutalbum. Tittelsporet «Traveller» har den nødvendige sommerlige atmosfæren over seg og Stapleton er et godt bevis på at det går an å være anerkjent og populær i alle musikalske leirer i Music City. Whitey Morgan er også ute med nytt album og nok en gang gir han oss tradisjonell, men kompromissløs country og honky-tonk for alle penga. Jeg liker også godt versjonen han gjør av Van Zandt sin «Waitin’ ‘Round To Die». Det føles både brutalt og ekte når han synger, men det mangler kanskje litt på å treffe den nerven og sårheten som Townes var så unik på å fylle rommet med.

Andre personlige favoritter som er ute med nytt solomateriale akkurat nå er blant annet T. Hardy Morris, også kjent fra Diamond Rugs og Dead Confederate. Nytt album fra den karen dukker opp i platehyllene rundt St.Hans tider. Jesse Lafser er en kvinnelig singer/songwriter som flere i redaksjonen har vært begeistret for ved hennes tidligere utgivelser. Nå er hun tilbake med albumet Raised On The Plains, et gnistrende godt stykke musikk som trygt kan anbefales.

Resten av låtene på listen holder høy standard de også og ennå gjenstår det noen dager av måneden. Jeg er sikker på at det blir førti låter denne måneden også.

Tidligere månedslister finner du på en egen side – Spillelister Jan Eiesland

SHARE
Forrige artikkelThe Rainmakers – Cover Band
Neste artikkelFredagsvideo: The Rainmakers – Møkkamann
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here