Når utgivelsene står i kø slik de har gjort så langt denne oktober-måneden, da blir det bare en fornøyelse å lage spillelister og i tillegg skrive litt om listen her på bloggen. Endel sterke nyheter er kommet, slike nyheter som kanskje bør få mer oppmerksomhet, men viktigst av alt har nå flere av årets aller sterkeste utgivelser ankommet streamingtjenestene i Europa.

Jason Isbell sin fenomenale Southeastern, som jeg omtalte her på Dust of Daylight tidligere i sommer, er kommet og det samme har retro countryrocker Daniel Romano sin Come Cry With Me. Også den sistnevnte ble omtalt da den hadde offisiell nordamerikansk release. To av årets beste plater der altså. Av veldig store nyheter som har kommet siden forrige månedsliste er det umulig å komme utenom følgende artister, Israel Nash Gripka, Blitzen Trapper, Lindi Ortega og Deer Tick. Fire album som det nærmest er obligatorisk å sjekke ut nærmere.

Andre «luringer» på listen denne måneden, og som det er på sin plass å sjekke ut, er blant annet Sarah Jarosz nye album, Build Me Up From Bones. Et lekkert og moderne folk-album fra et av de mestselgende talentene innen sjangeren. The Wood Brothers sitt album er absolutt verdt å låne ørene til, spesielt hvis du er Avett Bros./Blitzen Trapper-fan. Albumet deres hører til den gaten av sjangeren. En helt annen retning tar  Pokey LaFarge på sitt nye album. Old time musikk, så ekte og jordnært at du kjenner smaken av grusen fra elvebreddene til Mississippi i kjeften. The Parson Red Heads er tilbake med sitt tredje album Orb Weaver. Jeg tror vel de fleste som hørte forrige albumet deres kommer til å stupe ut i denne også. Kanskje er du en av de som liker best å oppdage ukjente saker og ting? Jeg tror du finner et par overraskelser på listen denne måneden også.

Ellers er det på sin plass å minne om at det finnes en årsliste for 2013 både i Spotify og WiMP som dere kan følge. Listen inneholder så langt ca 100 låter i Spotify og rundt 65 i WiMP pr i dag.

SPOTIFYWiMP

SHARE
Forrige artikkelTeppe for Lee Bains & The Glory Fires
Neste artikkelFredagsvideo: Meg Olsen – Corners of Bars
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here