En etterlengtet ferie lurer rett rundt hjørnet og det er på tide å sjekke ut månedens siste musikalske nyheter før man pakker kofferten. Juni måned har absolutt levert mye spennende på Americana-fronten og i månedslisten har vi klart å plukke med oss de viktigste smakebitene fra det som svever der ute.

Den plata jeg personlig gleder meg aller mest til i sommer er Carolina Story sitt nye album, Lay Your Head Down. Carolina Story består av ekteparet Emily og Ben Roberts og musikalsk kan det ofte høres ut som Whiskeytown-møter-70-tallet. Albumet er ute 13. juli, midt i sommerferien. Det er verdt å hake av i kalenderen for denne.

Austin Lucas kommer med ny plate, Immortal Americans, i midten av august. Tittelsporet er ute nå og det låter slik vi kjenner lyden av Lucas. Will Johnson er med og produserer og låtene er i all hovedsak spilt inn live i studio. Det handler om forandringer, både i sitt eget liv, men også i hjembyen Bloomington og USA for øvrig. 

Dawn Landes er tilbake med ny musikk og dette må dere få med dere. Denne gangen har Landes klart å kapre selveste Fred Foster som produsent. Foster er kjent for å stå bak produksjonen til “Pretty Woman” for Roy Orbison, samt en bunke klassiske countryalbum på 60- og 70-tallet. Foster har med sin posisjon som legendarisk produsent og som medlem i Country Music Hall of Fame, har Foster kunnet velge musikere fra øverste hylle i Nashville. Meet Me At The River er ute 10. august.

Hva slag album får vi denne gangen fra Shooter Jennings? Det er alltid et relevant spørsmål når vi snakker om Shooter, man vet i praksis aldri hva man får fra den kanten. De to låtene som så langt er kommet på Spotify høres ut som en har kommet på at det hele egentlig handler om lage gode låter. Shooter er ute 10. august. 

Hva skal man si om Israel Nash? Hans nye album kommer 27. juli, heter Lifted og smakebitene fra denne høres ut som han har samlet og pakket inn en hel sommer i hver sang. Dette er drømmende og psykedelisk folkrock gjort på en måte som ingen andre gjør etter Israel Nash i disse tider. 

Det er mange flere smakebiter på listen, både fra allerede utgitte album og fra kommende album. Anbefaler å abonnere på listen, kanskje til og med laste den ned slik at du har den i offlinemodus på telefonen, man vet aldri hvor sommeren tar deg. Kanskje havner du et sted uten dekning? Da hjelper det lite med fri bruk av data hvis man trenger litt musikk. Husk også å sjekke ut vår nye side med linker til alle spillelistene med artikler, helt tilbake fra den spede starten i mai 2010 og fram til i dag og månedsliste nummer 97.

stor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here