Spilleliste – Mars 2016

Det er den tiden av måneden igjen. Tid for spilleliste og denne gangen er den i praksis helt fylt opp allerede. Først og fremst fordi det har vært mye bra låter fra mange bra plater så langt i mars, men også fordi påskehøytiden står for døren. Da er det lite nye plater som kommer ut den uken der, alt må jo ut til folket før høytiden setter inn.

Deler av landet har allerede hatt noen deilige våraktige dager, men for de aller fleste er det nok Kong Vinter som regjerer og mange har sikkert allerede startet pakkingen til en innholdsrik og fin påskeuke på fjellet. Hvorfor ikke pakke med deg denne månedens spilleliste? Jeg garanterer for at innholdet er verdt å sjekke ut litt nærmere og at du mest sannsynlig finner en ny artist eller ny plate som kanskje passer akkurat for deg.

I denne lille omtalen av listen bruker jeg som regel å seksjonere listen i artister og plater som henger litt sammen. Denne gangen starter jeg med det mest kjente bandet som har gitt oss prøvesmaker på musikk fra kommende album. The Jayhawks sitt nye album kommer i slutten av april og Gary Louris leverer en prøvesmaking i kjent stil med låten “Quiet Corners & Empty Spaces”. Den bringer tankene mot Rainy Day Music og den meloditeften Louris viste oss der. I tillegg til denne låten har jeg også lurt inn Louris et sted til på listen. Hans sideprosjekt sammen med Django Haskins, Au Pair, gav ut et album i november som jeg ikke har hatt med musikk fra tidligere. One Armed Candy Bear er et album å sjekke ut for dere som liker det litt mer eksperimentelt enn det Louris stort sett har drevet med.

Så går vi over til avdelingen for upløyd mark, der er det fruktbart og gode levevilkår for tiden. Først ut må vi nevne Margo Price. Merk dere navnet først som sist. Jeg hadde den unge damen med på januarlisten og nå har hun sluppet en ny låt fra det kommende albumet, Midwest Farmers Daughter, som er rett rundt hjørnet. “Hands of Time” er vel enkelt og greit årets countrylåt så langt. Når frk. Price legger litt ekstra køl på synginga i refrengene så skjærer vokalen seg inn til beinmargen og treffer deg som et elektrisk sjokk. Seks minutter med himmelsk countrymusikk.

Robert Lee er et solid funn denne måneden. Den unge mannen fra Alabama har levert et strålende album med Wandering Soul. Sterkt påvirket av den generasjonen med singer-songwriters som er i ferd med å gjøre det ordentlig skarpt akkurat nå, har Lee et album spekket med fine låter i klassisk stil. Laura Jean Anderson er en ung dame fra staten Washington, nå bosatt i Los Angeles. Hennes debut EP Righteous Girl var fersk i starten av måneden og Anderson er en elegant krysning mellom tradisjonell amerikansk rock og country. Vi hadde hennes første låt fra EP’en som fredagsvideo tidligere i vinter.

Hvis vi hopper tilbake til gamle travere så er det ny musikk på trappene fra Grant Lee Phillips, Loretta Lynn, Bob Mould, Pete Yorn, Robert Pollard og Emitt Rhodes, for å ha nevnt de viktigste. Det har så langt vært en stor måned for mange av bloggfavorittene våre. Austin Lucas har nytt album ute, den skiva har redaktør Rune omtalt og anbefaler på det varmeste. Caleb Caudle har jeg rukket å skrive om allerede, Southern Family av Dave Cobb har vi også fått ned noen ord i all ydmykhet om. For en plate! Og jeg har selvsagt ikke glemt at Sturgill Simpson også har gjort klar for sin neste albumrelease den 15. april. A Sailor’s Guide To Earth heter albumet og er hans første på Atlantic Records. Låten som er gjort tilgjengelig heter “Brace For Impact (Live A Little)”.

Det er mye annet du også bare må høre før påsken er slutt – jeg anbefaler å sjekke ut Treetop Flyers sitt nye album, Palomino. Liker du også Israel Nash så er sjansen stor for at du også vil like Treetop Flyers. Londonbandet har hentet inn selveste Jonathan Wilson som produsent. Resultatet er et meget hørbart og iørefallende album. Helt til slutt, få med dere Heather McEntire’s brutalt vakre stemme i bandet Mount Mariah og deres siste tilskudd til albumkatalogen, How To Dance. 

Da gjenstår det bare å ønske en riktig god påske til hele hurven! Følg med på Dust of Daylight utover påskeuken for flere nyheter og kanskje et par dypdykk i arkivet. Sjekk ut tidligere månedslister og bloggposter her – egen side med full oversikt – En unik samling av hele 70 månedlige spillelister helt tilbake til mai 2010 i Spotify med smakebiter fra aktuelle utgivelser i den angitte perioden.

Forrige artikkelSteve Young 1942-2016
Neste artikkelGrant-Lee Phillips – The Narrows
Jan Eiesland
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here