Nytt album fra Sturgill Simpson 15.april

Da var plutselig katta ute av sekken og det var ikke lengre noen hemmelighet for verden at Sturgill Simpson har en ferdig plate liggende klar til oss til 15.april. A Sailor’s Guide To Earth heter albumet og er hans første på Atlantic Records.

Denne gangen har Simpson produsert albumet selv, i følge Dave Cobb, som produserte gjennombruddsalbumet Metamodern Sounds In Country Music, så passet ikke kalenderne til de to sammen denne gangen, men det virker som Sturgill har gjort sine saker bra i produsentstolen, ihvertfall basert på det vi har fått høre så langt.

sturgill simpson 0316

Det som er helt tydelig, og som vi nok har visst en stund, er at Sturgill ikke har forpliktet seg noen steder til å bare lage en type musikk. Vi hører det på introlåten til HBO-serien “Vinyl”, og ikke minst hører vi det på singelen som ble sluppet i dag, “Brace For Impact (Live A Little), at Sturgill beveger seg rundt i musikkverden akkurat slik han selv ønsker. Kanskje blir det slutt på Waylon-stempelet og posisjonen i media som countryens redningsmann nå?

Albumet kommer altså midt i april, men hele tracklisten ble altså lagt fram i dag. Plata vil inneholde åtte Sturgill originaler og en coverversjon av Nirvanas “In The Bloom”. Det er umulig å ikke glede seg litt mer enn normalt på en dag som i dag. Er det ikke bare å kaste seg på pre-orderen? Fete bundler og pakker i fleng her – Sturgill Simpson Pre-Order A Sailor’s Guide To Earth

Sturgill Simpson – A Sailor’s Guide To Earth 
1. Welcome to Earth (Pollywog)
2. Breakers Roar
3. Keep It Between The Lines
4. Sea Stories
5. In Bloom
6. Brace For Impact (Live A Little)
7. All Around You
8. Oh Sarah
9. Call To Arms

Forrige artikkelCaleb Caudle – Carolina Ghost
Neste artikkelFredagsvideo: Roy Lønhøiden – Gjennom livet
Jan Eiesland
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here