Vi er mange som har ventet på at Sturgill skulle lage et countryalbum. Når det først kom så måtte det jo bli et konseptalbum i beste Johnny Cash stil. Det handler om Kentucky under den amerikanske borgerkrigen, en protoganist, Dood – halvt mountain miner og halvt Shawnee – familien hans, hesten Shamrock, hunden Sam og antagonisten Sheamus.

Albumet starter med skuddsalver fra slagmarken, før en vill og dramatisk historie om Dood sitt liv utspiller seg på resten av albumet. Sturgill leker seg med ord og musikk gjennom historiene. Låtene og melodiene stikker seg ikke spesielt ut fra annen tradisjonell country eller bluegrass, men litt typisk for Sturgill så gjør han det så ordentlig at det føles som han fant opp denne typen musikk. Ingen gjør dette bedre enn Sturgill.

Vi får hele historien om hvordan Juanita blir kidnappet og hvordan Dood jager kidnapperen Sheamus i dagevis for å hente henne tilbake. Uten å røpe hele historien, for den bør faktisk høres fra start til slutt, så kan vi si at helten vår selvsagt er støpt i helt spesiell form og en vi absolutt ikke ville hatt etter oss.

Things he could do with that rifle, blow the balls off a bat, reload, and shoot it one more time

Hovedsporene på albumet er “Ol’ Dood (Part 1)” og “Ol’ Dood (Part 2). Start og slutt på plata og fortellingen om hvem denne fyren Dood egentlig er. “One in the Saddle, One in the Ground”, som forteller historien om selve kidnappingen er viktig og setter opp resten av albumet og jakten på Sheamus på mesterlig vis. Sturgill har gitt oss det countryalbumet så mange etterspurt og han leverer selvsagt de berømte varene, selv om det nok er veldig få av oss som har etterspurt nettopp et konseptalbum med borgerkrigen som tidmessig bakteppe.

Kjøp albumet digitalt på Bandcamp – pre-order vinyl fra Sturgill Simpson

Forrige artikkelDarrin Bradbury – Artvertisement
Neste artikkelDen Forvitnelege Countryfestivalen 2021
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here