fbpx

Spilleliste – Januar 2015

Vi er allerede godt i gang med omtaler og anmeldelser for 2015 her på bloggen. Første spillelisten i et nytt år blir allikevel noe preget av saker og ting man ikke så eller hørte på slutten av forrige år. Men musikknyhetene står heldigvis i kø og vi har fått en strålende start på det nye året med nye album fra The Decemberists, The Waterboys, Ryan Bingham, Jim White, Andrew Combs og mange flere.

På en spilleliste full av smakebiter fra kommende album er det nok to damer jeg gleder meg aller mest til å høre hele album fra. Brandi Carlile gir ut The Firewatcher’s Daughter i starten av mars og vi har allerede fått høre et par låter som ser ut til å tilfredsstille fansen som har fulgt henne siden braksuksessen med albumet Bear Creek fra 2012. Lilly Hiatt er som sikkert de fleste skjønner, datter av John Hiatt, og singelen “Far Away” som ble sluppet på lille julaften, vitner om at frøken Hiatt har tatt store og tunge steg i retning av kvalitet. Royal Blue heter albumet som har utgivelse samme dag som Carlile.

Cody Jinks heter en av de artistene som har boblet i lengre tider under overflaten, omtrent der Sturgill Simpson også har vært. Ikke akkurat Sturgill, men et solid stykke reinspikka countrymusikk får du på Adobe Sessions. I 2013 gav bandet Houndmouth ut en plate som passerte under radaren til mange, men som fikk strålende kritikker av de som oppdaget den. Akkurat det samme kan man si om The Lone Bellow. Begge disse bandene er ute med smakebiter som virker spennende, man gleder seg til fortsettelsen.

Av norske innslag denne måneden har det dukket opp nye låter med blant annet Dingus og Texum, to band som dukker opp med hele album snart. Einar Kaupang og resten av gjengen i Dig Deeper er ute med nytt album som anbefales på det aller varmeste.

En anbefaling helt til slutt, Caitlin Canty folkens. En ung singer-songwriter fra Vermont som er ute med nytt album nå, Reckless Skyline, og som legger ut på turne nå sammen med mannen som har produsert albumet, selveste Jeffrey Foucault. Bare nevner at bandet hennes består øvrig av Eric Heywood på pedal steel og gitarer, Billy Conway (Morphine) på trommer og Jeremy Moses Curtis (Booker T) på bass. Dette låter retro og rootsy, til tider også ganske twangy, samtidig som det er et moderne og vakkert album innen sjangeren.

Neste måned tenker jeg vi er helt ferdig med 2014 og listen bare inneholder nyheter fra inneværende år. Følg med her på bloggen videre utover vinteren, mye bra musikk vil bli anmeldt av skribentene.

Alle månedslister og spillelisteposter finner du oversikt over på en egen side – Spillelister samleside

 

Siste artikler

Lest dette?