I kjølvannet av 90-tallets viktigste band Uncle Tupelo dukket det opp drøssevis av Alt-Countryband. Selvsagt av ymse kvalitet. Et av de aller beste banda i sjangeren kom fra Denton, Texas og het Slobberbone.

Under ledelse av Brent Best leverte de fire plater i perioden 1996 – 2002. Den første platen Crow Pot Pie ga de ut for egne penger i 1994, men ble reutgitt på plateselskapet Dolittle (Austin,Texas) i 1996. Oppfølgeren Barrel Chested kom i 1997 på samme selskap. De ble deretter snappet opp av solide New West Records og det resulterte i platene Everything You Thought Was Right Was Wrong Today (2000) og Slippage (2002).

De beste låtene er nå samlet på Bees and Seas og summerer opp Slobberbone sine innspillinger på en heidundrende fin måte. Personlig hadde jeg likt at de hadde spedd på denne samlingen med f.eks den knallfine versjonen av «Dark as a Dungeon» som de ga ut på Bloodshotsamleren «Straight Outta Boone County». Det blir småpirk.

Jeg tror de fire Slobberboneplatene kun er gitt ut på CD, og nå 14 år etter deres siste platen har du nå mulighet til å få en fin oppsummering av bandets historie på vinyl. Et bombesikkert kjøp, spør du meg.

Slobberbone hører definitivt inn i alt.countrysjangeren, der de i det ene øyeblikket leverer rolige perler som f.eks den uimotståelige «Little Sister» og «Trust Jesus» før de i det neste øyeblikket skrangler som et rølpete pønkeband på speed i klassikere som «Tilt-a- Whirl» og «Haze of Drink». Det er denne voldsomme kontrasten mellom det rolige og forsiktige og det råe og rølpete som er det jeg forbinder med Slobberbone. På toppen av det hele har vi stemmen til Best som gir bandet et ganske unikt lydbilde. Det er noe ujålete og skranglete med stemmen til Best som jeg virkelig liker.

Liker du band som Uncle Tupelo og The Bottlerockets så er sjansen veldig stor for at du vil elske denne råtøffe og upolerte best of plata fra et band alt for mange gikk glipp av.

Forrige artikkelMerle Haggard 1937 – 2016
Neste artikkelTonight I saw Sam Outlaw, he’s a professional…
Terje Hanstad
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here