Tonight I saw Sam Outlaw, he’s a professional…

Sam Outlaw – Live @ Madam Felle, Bergen 07.04.16

“Tonight I saw Sam Outlaw, he’s a professional…”

Dette var ordene Sam Outlaw forlot en stor gjeng countryentusiaster på Madam Felle i Bergen med i går kveld, og som han ba alle sammen fortelle videre til noen de kjenner. I forbindelse med avslutningslåten “One Night At A Time”, en real sviske fra George Strait sin omfangsrike katalog, så fikk Molly Jenson og Sam Outlaw oss til å trekke på smilebåndet for n’te gang denne kvelden. Denne gangen for at de rotet litt i starten av låten, noe som ledet fram til professional-kommentaren.

Forventningene til denne konserten ble ikke akkurat mindre av forrige kvelds gode tilbakemeldinger og oppdateringer fra venner og kjente som så Outlaw sin første konsert på norsk jord i Oslo finne sted. Outlaw kommer rett fra en intens periode med turne med fullt band og har spilt disse låtene sine nesten daglig i snart ett år nå. Det merkes tydelig, mannen er selvsikker og samspillet og duettene med hans partner Molly Jenson holder ekstremt høy standard selv om de to ikke har spilt sammen på lang tid før denne turnèen. Selv med bare to akustiske gitarer og sine to stemmer, pluss en god porsjon humor, hadde de full kontroll på både låter og publikum.

Nærmere 150 bergensere og vestlendinger hadde tatt turen til Madam Felle for å se Sam Outlaw, stjerneskuddet fra California som er en del av den generasjonen som er i ferd med å ta over hele industrien. Jeg tror ingen av de fremmøtte gikk skuffet hjem i går, fra åpningen med “Country Love Song” til siste akkord tonet bort av ekstranummeret, virket Outlaw usedvanlig opplagt og oppmerksom. Duoen leverte den mest strøkne countrykonserten vi har hørt og sett i Bergen på svært lang tid. Det eneste som manglet var lyden av pedal steel, denne var imidlertid erstattet med Outlaws plystring, noe som i følge Outlaw allerede hadde spart han for en god del penger.

Vi fikk servert omtrent hele Angeleno i dette duo formatet. Vår anmeldelse av albumet fra da det kom ut i USA i fjor sommer, la ikke skjul på at vi likte denne revitaliserte klassiske “Gram Parsons meets California” countrystilen til Outlaw. Det jeg ikke hadde forventet var at hele gårsdagens konserten skulle høres ut som en lang hitparade, låtene hans er helt ekstraordinært melodiske og catchy, til og med til å være countrylåter. Selv om Outlaw kun har gitt ut en EP og ett album, så føltes det som countryhitsene kom på løpende bånd og mange i publikum sang stille med på flere av låtene. “Ghost Town”, “Keep It Interesting”, “Angeleno” og “It Might Kill Me” var blant de jeg hørte at publikum kunne både refreng og deler av versene av.

I følge Outlaw er han selv “…trapped in a happy relationship” og venter sitt førstefødte barn i løpet av året. Dette er ikke et optimalt utgangspunkt for å skrive countrylåter, men han påstår at det allikevel er en forholdsvis enkel affære, man trenger bare komme opp med en kreativ tittel og dermed er 90% av jobben gjort. “Friends Don’t Let Friends Drink (And Fall In Love)” og “Jesus Take The Wheel (And Drive Me To A Bar)” er gode eksempler i så måte. Og så finnes det jo alltid en eks man kan skrive om dersom man skulle stå helt fast.

Outlaw har alt en artist skal ha, karisma, talent, selvtillit, humor, selvinnsikt, og det er bare et spørsmål om hvor langt han når. Ved hjelp av stilen hans, kombinert med hans personlighet og låtskrivertalent, har han kanskje skaffet seg bransjens største potensiale for å lykkes. Når han presterer å få ut hele sitt talent og hele sitt repertoar på den måten han gjorde i Bergen i kveld, så klatrer man fort oppover videre mot stjernene. Det er dette som skal til for å overleve som artist i dag, og når til og med de nye låtene han spilte for oss traff blink med en gang, så skjønner man at vi ikke har hørt, og forhåpentligvis heller ikke sett, Sam Outlaw for siste gang.

En smakebit for dere som ikke har hatt mulighet til å se Sam Outlaw denne gangen, her er “Friends Don’t Let Friends Drink (And Fall In Love)” fra konserten i Pustervik i Sverige.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here