fbpx

Daniel Romano’s Outfit: “Okay Wow” (Live)

Daniel Romano’s Outfit: “Okay Wow” Live (2020)

I 2019 turnerte Daniel Romano’s Outfit Skandinavia. Dette er nå dokumentert med platen Okay Wow. Denne kan kjøpes digitalt på Bandcamp, mens vinylen får du hendene i via nettsiden til plateselskapet, You’ve Changed Records. Der er begrenset antall vinyl, kun 1500 stk, så det lønner seg å sikre seg denne ganske så fort. LØP og KJØP!

Bandet består av Daniel Romano, broren og trommeslager Ian Romano, manager Tony Cicero på tangenter, Roddy Rosetti på bass, David Nardi på gitar og Julianna Riolino på bakgrunnsvokal. Hele denne gjengen med disse italiensk klingende navnene er fra Ontario, Canada.

Det er en gjeng som kjenner hverandre godt musikalsk, det hele høres veldig tight og samspillt ut. De femten låtene på platen henger godt sammen, man får knapt puste mellom låtene. Det viktigste er at energien kommer gjennom til lytteren, og det lykkes de veldig med.

Jeg har kjøpt mange liveplater, men de fleste av dem blir for meg bare en kurositet. Noe som var hyggelig, før de ble en soleklar støvsamler i hylla. Noen få liveplater derimot går på autorepeat fordi det er «noe» der. Okay Wow er i siste kategori, og er i mine ører ei av de beste liveplatene på flere år.

Bakgrunnen for turneen i Skandinavia var selvsagt at kreative Daniel Romano i løpet av 2017 og 2018 ga ut ikke mindre enn fire kjempefine plater. Modern Pressure (2017) og Finally Free (2018) ble begge sluppet på vinyl, mens Human Touch og Nerveless, begge fra 2018, bare ble sluppet som lydfiler. Et regelrett overgrep mot Romanofansen som sverger til vinyl, spør dere meg. 10 av Okay Wow sine 15 låter er hentet fra disse platene.

«Strange Faces» er en nydelig countrylåt fra 2015-modellen If I’ve Only One Time Askin’, men som har fått et helt annet uttrykk her. Mange med countryfot vil nok hevde at originalen er perfeksjonen av country. Men man kan ikke annet enn la seg fascinere av hvordan de har gitt låten et helt nytt ansikt her. Det vitner om musikalitet av en annen verden. Vrien de gjør her er vanvittig tøff.

«Time Forgot (To Change My Heart)» og «Hard On You» er to countrydragere fra Sleep Beneath the Willow, også disse har blitt fullstendig transformert til noen fantastiske rockelåter. Jeg må si de nye klærne kler låtene noe helt vanvittig. Førstnevnte er bare blitt så vanvittig tøft at det knapt finnes ord. Satan!

Det må også legges til at 2020 har vært et vanvittig Romano år. Ikke mindre enn tre plater, to Ep’er, samt en diktsamling, og så ryktes det om ny plate til høsten. Selvsagt er to av platene bare å få på Bandcamp. Det samme gjelder de to ep’ene. Kanskje har Daniel Romano så mye i seg at han etterhvert kan regnes som noe av det fineste Canada har fostret på musikkfronten?

BANDCAMPVINYL

Siste artikler

Lest dette?