Benedicte Brænden slipper sin nye plate “Blood On Your Hands” den 21. april, og skal man dømme etter de smakebitene vi har hørt – så er det en særdeles spennende liten godbit vi har i vente. 

I dag kan vi stolt få by på en premiere på hennes ferske singel “Losing Card”. Den slippes på alle digitale kanaler på fredag, men i dag kan vi altså få en eksklusiv forsmak her på Dust of Daylight.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/312411023?secret_token=s-8OXp9″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Jeg skal innrømme at navnet var nytt for meg når promomailen kom dinglende ned i den digitale postkassen. Jeg trodde jeg hadde kontroll på norsk country, men det finnes tydeligvis huller å fylle. Benedicte har vært med i tv-programmet “Lyden av Lørdag”, som jeg også må innrømme at jeg ikke har hørt om. Så da var det å stupe ned i internettets jungel, og finne ut litt mer om bakgrunnen.

Benedicte Brænden kommer fra Elverum, og spilte i bandet Bazooka Boppers. I 2012 ga hun ut en soloplate, Doghouse Roses – som er temmelig bra. Det kan du sjekke ut på Spotify. Hun ble omtalt som “en blanding mellom Dolly Parton og Cyndi Lauper”, med sin karakteristiske litt hese men likevel søte stemme. Stilen den gang var gjennomført 50-talls, og det eneste jeg hadde å utsette på Doghouse Rose var kanskje at låtene ble litt vel like og dermed litt for lang. Men du verden så fint spilt, og FOR et potensiale.

Singelen “Losing Card” er laget av Brænden, og stjerneskuddet Signe Marie Rustad er med og korer. I ryggen har hun rytmeseksjonen fra The Lucky Bullets, Stian Nybru og Svein Åge Lade Lillehamre. Dessuten har hun med seg Stian Sveen fra Lucky Lips og Ian F. Johannessen fra A-11. 

Platen Blood On Your Hands er produsert og mikset av Christian Engfelt (The Cato Salsa Experience +++) og Benedicte Bræden (som også produserte soloalbumet sitt), og folk som Malin Pettersen og Simen Mølmen er andre gjester vi kjenner godt fra prosjekter Dust of Daylight har satt stor pris på de siste årene. Brænden har skrevet noen av låtene sammen med Martin Hagfors og mannen Christopher Lindahl (som spiller trommer i The Carburetors). 

De kaller dette “en god blanding av country og rockabilly, smeltet sammen til en mørk americanaplate”, og jeg tror jeg skal underskrive på det – basert på de tre låtene jeg har hørt.

Hvis vi namedropper nyere lydbilder som Handsome Family, Ryan Bingham, Calexico, Giant Sand, Bonnie ‘Prince’ Billy,  og gammal Old 97’s, så aner dere hvor vi vil hen. Det er med andre ord spennede saker i vente fra Benedicte Brændens musikalske univers. 

Sjekk ut Benedicte Brændens Facebook og hjemmeside. (Foto: Christine Skilhagen)

 

Forrige artikkelAmerican Aquarium – live @ Gamla, Oslo – 10.03.2017
Neste artikkelDoD Sessions: BJ Barham fra American Aquarium
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here