Benedicte Brænden imponerte oss stort på Breim i sommer, og både sementerer og utvider den oppfatningen med lørdagens konsert på Den Forvitnelege Countryfestivalen. Det som er på det rene er at Benedicte og bandet er som skapt for et stort rom med god lyd, og kommer så til de grader mer til sin rett enn på en liten utsecene.

Kledd i en glitrende gullkjole entrer hun scenen, og med et tight, hardtspillende band i ryggen så leverer de varene i Gamlekinoen. Vi utdeler umiddelbart ekstrapoeng for pedal steel, og gitarist Grasaasen – som er en av videoavdelingens store inspirasjonskilder, er imponerende denne kvelden.

Men et steingodt band til tross, det er Benedicte Brænden som er stjernen denne kvelden. Konserten blir dessverre litt skjemmet av lydutfordringer på vokalsiden. Lydfolkene, som leverte kremlyd hele festivalen, legger ned en enorm innsats for å løse det, og mot slutten er godlyden tilbake i rommet. Det legger heldigvis ingen demper på det som leveres fra scenen.

Vi får låter fra hele hennes katalog, og en god del nye som ventes på den neste platen. Under livestreamen tidligere på ettermiddagen fortalte hun at den får et litt mer moderne lydbilde enn den forrige – men med de countryelementene vi liker og at vi kan vente den 14. oktober.

Låtene vi fikk høre derfra lover i hvertfall godt, og vi får ikke lavere forventninger etter denne konserten.

På scenen er Benedicte Brænden kompromissløs, hun fanger lytteren fra første øyeblikk, og minner om en norsk utgave av Elizabeth Cook, både i stemme og attitude. Låtene og tekstene er velskrevne, og får virkelig leve i det store rommet i Gamlekinoen denne kvelden.

Superlativene er mange når vi snakker med folk etter konserten, som ble en perfekt avslutning på en lang dag for Dustecrewet fra Bergen.

(Alle foto: Arnulf Østerdal)

SHARE
Forrige artikkelJohan Berggren og Trøgstad Musikkompani – Den Forvitnelege Countryfestivalen 2022
Neste artikkelEndre Olsen & Hestehandlarane – Den Forvitnelege Countryfestivalen 2022
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here