Vi skriver fredag 24. februar 2017 og det er atter en gang klart for helg og ukens nye plater. Hver fredag framover tenker vi å skrive noen få ord om ukens beste utgivelser i sjangeren. Dust of Daylight redaksjonen er som kjent en gjeng med entusiaster som bruker mesteparten av sin fritid på musikk. Problemet er bare at vi har rett og slett ikke fritid nok til å få tid til omtaler av alle de fantastiske platene som kommer ut hver uke. Derfor, hver fredag, fra og med forrige uke, vil Letrud og Eiesland byttes på å skrive korte omtaler av de platene du bør sjekke nærmere ut i helgen eller til uken. 

AARON WATSON – VAQUERO

Aaron Watson - Vaquero - 188769Denne uken skal jeg først og fremst slå et slag for countrymusikk og aller først for en countryartist som ikke er en del av mainstreammølja, men som går sine egen veier og som i dag gir ut albumet Vaquero på labelen Thirty Tigers. Med Watson er det aldri tvil om at det er country du får på platespilleren, men det er blant det mer fengende og velskrevne delen av moderne countrymusikken du får her. 

Watsons forrige album, hans 10(!) studioalbum, gikk rett til topps på Billboard Top Country Albums listen, og for første gang i historien inntok en mannlig, uavhengig countryartist denne spotten. 

Med Vaquero fyller Watson på sin lange liste av studioalbum og egenkomponerte countrylåter om livet generelt. Det er til tider litt popete, men på en god måte, der man forelsker seg i melodilinjene og de harmoniske og fengende overgangene. Plata er full av veldig god og moderne countrymusikk. Det føles ekte og genuint når Watson kverner ut hit etter hit, sjekk ut tittelsporet, «These Old Boots Have Roots» og «Clear Isabel» og «They Don’t Make Them As They Used To». 

Hør på Spotify.

SCOTT H. BIRAM – BAD TESTAMENT

scott h biram cover badThe Dirty Old One Man Band er tilbake. Det er bare det at denne gangen høres Scott H. Biram ut som han er mer enn et One Man Band. Han har spilt inn og produsert låtene til albumet i sitt eget hjemmestudio i Austin og der har han denne gangen lagt på alt av instrumenter som skal til for at det høres ut som et band.

Han skriver fortsatt tekster som er blant de skarpeste i ligaen og Biram har en forkjærlighet for å bevege seg i flere musikalske retninger på sine album, men denne gangen er det enda mer markert enn tidligere. Her går han dypt inn i «roadside blues» modus flere ganger, mens han i motsatt ytterpunkt beveger seg på kanten av stupet med sin knallbarske countrystil. Ingen hemmelighet at jeg liker han best når det låter mest country, men du verden, han vet hva han holder på med uansett hvilken musikalsk vei han drar nedover.

Kjenner du til Biram fra tidligere vil du garantert ikke bli skuffet over The Bad Testament. Er du ukjent med mannens tidligere utgivelser så er det kanskje på tide å gjøre noe med det nå?

Hør på Spotify

JAIME WYATT – FELONY BLUES

jamie wyatt felony blueAv og til dukker det opp nykommere og debutanter som bare har hele pakken fra første øyeblikk, artister som treffer publikum så hardt at de formelig skreller av lag etter lag av hardhudede følelser hos et kresent musikkpublikum. Akkurat nå mener jeg at vi alle sammen er forpliktet til å legge merke Jaime Wyatt og hennes album Felony Blues.

Wyatt kommer fra Los Angeles og har falt i countrygryta som følge av en retur til samfunnet etter et fengselsopphold på grunn av narkotika i ung alder. På veien tilbake til livet møtte Wyatt låtskrivere og bransjefolk som merket seg hennes talent og kom med de riktige anbefalingene. Hun studerte countrymusikkens historie nøye og da spesielt Merle Haggard og  Johnny Cash som hun følte seg knyttet til med bakgrunn i deres egen historie på samfunnets mørke side og med sine velkjente rusproblemer.

Med seg på Felony Blues har Wyatt blant annet Sam Outlaw, som hun også synger duett med på «Giving The Best Back To Me», medlemmer fra både Ryan Adams og Shooter Jennings backingbad, samt eminente Gabe Witcher fra The Punch Brothers. 

Nok et countrytips i dagens platebunke, men jeg tør våge å påstå at dette er vel verdt både penger og tid. Jaime Wyatt har laget et gnistrende godt California-countryalbum som viser at det er mulig, akkurat som med Aaron Watson, å lage solid og meningsfylt country uten å bare synge om kosmetikk og hullete jeans. Anbefales på det aller varmeste.

Foreløpig ikke tilgjengelig i Europa, men kan bestilles som CD fra Forty Below Records eller Amazon.

ØVRIGE NYE ALBUM 24.02.17

Curtis McMurtry – The Hornet’s Nest
Old 97’s – Graveyard Whistling
Rhiannon Giddens – Freedom Highway
Shinyribs – Got Your Medicine
Wesley Stace (w/The Jayhawks) – Wesley Stace’s John Wesley Harding
Leif Vollebekk – Twin Solitude
A11 – This Memory Is On Me
Sun Kil Moon – Common As Light And Love Are Red Valleys Of Blood

SHARE
Forrige artikkelA-11 – This Memory Is On Me
Neste artikkelOld 97’s – Graveyard Whistling
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here