fbpx

Spilleliste – November 2015

November er marsipan og kakemenner, lenge før det egentlig er lov. November er også årsavslutninger og julebord, den første snøen, dekkskifte og den siste finpussen på terrassen før alt som minner om lange sommerkvelder går i hi for en lang periode. November er heldigvis også en måned med musikalske perler fra alle verdenstrøk, jeg har samlet de aller beste fra de siste ukers utgivelser innen sjangerne vi har døpt americana.

Denne måneden har det for min egen del blitt noe mindre tid til skriverier og omtaler her på bloggen på grunn av skifte av jobb i høst, noe som har krevd en god del omprioriteringer i hverdagen. Jeg har heldigvis klart å få med meg omtrent den vanlige dosen nyheter fra musikkverden som tidligere måneder.

Først av alt er det på sin plass å nevne at den legendariske singer-songwriteren Peter Case er ute med sitt tolvte studioalbum, hvis ikke jeg har gått helt surr i tellingen. HWY 62 er en sak som nok vil finne veien til platehyllene til mange som husker han fra da han slo igjennom i 1986 og som har fulgt han gjennom hele karrieren.

Jon Latham er en artist som vi oppdaget her i redaksjonen i løpet av dette året og hans album Real Bad News er nå tilgjengelig. Det går rykter om at det kan dukke opp en omtale av denne i nærmeste framtid. Redaktør Rune hadde gleden av å treffe Latham og venner på høstens Nashville trip, og forhåpentligvis vil flere av dere bli kjent med Latham utover vinteren etterhvert som dere oppdager denne for mange ukjente karen. Albumet er uansett bunnsolide greier.

Turnpike Troubadors sitt album av året er endelig tilgjengelig på strømmetjenester og det er faktisk helt på høyde med deres forrige, Goodbye Normal Street, som fikk en solid dose oppmerksomhet verden over. Anbefaler på det sterkeste at man sjekker ut hva Evan Felker og resten av gutta i bandet fra Oklahoma har gjort denne gangen.

To av mine gode musikalske funn på tampen av året er Jeff Crosby og hans Waking Days og Clark Paterson og The Final Tradition. Jeg håper at jeg kan få til å skrive en liten sak om disse to før året er omme, men det skal vel holde hardt med alt annet som skal skje i ukene framover. Så derfor, om det ikke dukker opp en omtale av noen av de her på bloggen, sjekk de likeså godt ut på egen hånd. Det funker det også.

Datteren til David Allan Coe gir også ut musikk og det er slett ingen dårlig greie som er kommet fra Tanya Montana Coe. Silver Bullet er et litt soulpreget singer-songwriter album som trøkker til innimellom. Absolutt brukbart levert fra neste generasjon. Og apropos neste generasjon, halvsøstrene Wainwright sitt duoalbum, Songs In The Dark,  er blitt en veldig fin samling låter sunget av to vakre stemmer som virkelig har musikken i blodet etter sine foreldre. Aller vakrest er det kanskje når de covrer Townes’ “Our Mother The Mountain” og Richard Thompsons “The End of The Rainbow”. Nydelige versjoner begge to.

Fra den norske siden av Nordsjøen har vi fått ny musikk fra Erlend Ropstad, Maria Toresen, Roger Græsberg og Foreningen og Tina Refsnes. Alle sammen har levert låter eller hele album som vi i Dust of Daylight absolutt kan anbefale på det aller varmeste.

Neste måned er det julestria og et steg nærmere å bla en side videre i den store boka. Jeg tror jeg kan garantere at det blir spilleliste, kanskje til og med med julemusikk på, og det blir ihvertfall Dust of Daylight sine tradisjonsrike årsbestelister fra både den ene og den andre kanten.

Inntil da kan du kose deg med denne spillelisten og følg med resten av måneden for oppdateringer. Husk også å sjekke tidligere månedslister og bloggposter – egen side med oversikt her – En unik samling av månedlige spillelister helt tilbake til mai 2010 med aktuelle utgivelser i den angitte perioden.

Siste artikler

Lest dette?