fbpx

Spilleliste November 2013

Det nærmer seg årets høydepunkt for mange. Desember ligger å venter rundt neste sving og vinteren er for alvor et faktum de aller fleste steder i landet. Først skal vi imidlertid dra i land november og det gjør vi med månedens spilleliste. November har ikke bydd på de samme mengdene med musikk som september og oktober, heldigvis! En stund i høst var det nærmest uhåndterlig mye ny fantastisk musikk som kom ut.

Denne månedens spilleliste kan bli årets siste. Jeg sier det hvert år i november, men det er fordi utgivelsefrekvensen av bra plater er sterkt nedadgående på denne tiden og det er ikke før årslistene til alle mine venner med obskure musikkblogger og til spesialiserte nettsider om death-gospel og alternativ hillbilly kommer ut i førjulstiden. Først da bruker det å dukke opp ting som har blitt uteglemt i løpet av året og som regel dukker det opp en desemberliste, som kanskje er minst like interessant som alle andre månedslister.

Det å si at det ikke er noe spennende musikk på novemberlisten blir allikevel å fremstille det helt feil. Blue Rodeo sitt nye album, In Our Nature, er på plass i Spotify og ved første lytting er det bare å konstatere at noen ting trenger man ikke endre på for at de skal fungere. Av norske artister har Stein Torleif Bjella, Seven Doors Hotel og nykommer Runar Granheim kommet med album. Alle tre behørig omtalt her på Dust of Daylight. Stjerneskuddet Jake Bugg er ute med ny plate og låten “All Your Reasons” traff meg som et knyttneveslag. Nick Lowe har kommet med en stemningsfull juleplate som låter som bare han kan låte som og det er lov å høre på den allerede nå. High Cotton, tributealbumet til gruppen Alabama, spilt inn av artister som tilhører staten Alabama, kan absolutt anbefales. “Old Flame” med John Paul White og Jason Isbell er en perle fra den skiva.

Så inntil desember kommer og årslistene dukker opp, kos dere med novemberlisten og kanskje også med årslisten 2013, som stadig vekk får påfyll av nye låter.

Siste artikler

Lest dette?