Det gikk plutselig opp for meg at om vi skal rekke en spilleliste i juli måned så er det på tide å gjøre noe med det ganske så snart. Selve listen er komplett og klar, med dagens slipp på album- og singelfronten kom vi opp i hele 43 låter på listen, noe som må sies å være utmerket i en sommer- og feriemåned som juli er. Det har blitt sluppet en stor mengde fine smaksprøver fra kommende album de siste ukene.

Siden hele redaksjonen fortsatt er i feriemodus blir det nok ingen jevnlige oppdateringer, omtaler og anmeldelser her før det nærmer seg neste helg. Men da kan vi til gjengjeld se framover mot slipp av nye plater fra favoritter som Hard Working Americans, Hiss Golden Messenger, David Rawlings, Willie Watson, Will Hoge, Elliot Bronson, Cory Chisel, Chris Hillman, for å nevne noen få av de som kommer på banen med nytt materiale. Alle disse finner du smakebiter fra på månedens spilleliste.

I tillegg har det dukket opp noen album i juli som er utgitt tidligere i år og som jeg har blitt hekta på i løpet av måneden som har gått. Clay Parker er ute med Queen City Blues og det er nok ingen artister der ute som minner mer om gode gamle Townes i måten å fremføre sine låter på. Det beste av alt er at låtene til Parker holder en solid standard og faller ikke på noen måte igjennom.

Micah Schnabel sitt nye album har også vært gjenstand for endel avspillinger denne sommeren. Ingen låter som Schnabel, hans måte å fortelle om hvordan livet i småbyamerika utarter seg er alltid like spennende. Your New Norman Rockwell heter plata og den blir bare kulere og bedre for hver runde den får.

Men månedens store plate, sommerens store plate for min del, har vært Lee Bains III & The Glory Fires. Youth Detention er et solid bevis på at rock med politisk brodd og sting lever i beste velgående. Musikalsk sparker albumet ræv langt utenom det vi forventer av et rockealbum i 2017 og tekstene er såpass utfordrende i dagens verden at det blir interessant å høre på. Men jeg anbefaler å klikke seg inn på nettsiden til bandet for å lese tekstene samtidig med musikken, det er masse ord her på kort tid i låtene og de fleste vil nok slite med å få med seg teksten. Og tekstene her er viktige, de betyr noe og de må tolkes, med andre ord er dette et album man må bruke mye tid på om man vil komme helt til bunns i. Men vel verdt tiden spør du meg.

Det ble en litt kort spillelistepost dette, men jeg lover at vi alle kommer sterkere tilbake i ukene som kommer fremover. August ser ut til å bli en god albummåned og ikke minst konsertmåned. Colter Wall og John Moreland er Norgesaktuelle og vi gleder oss veldig til begge to. Minner for øvrig om at det fortsatt er lov å sjekke ut tidligere månedlister og spillelisteposter – egen side med full oversikt her – En unik samling med mer enn 80 månedlister i Spotify, helt tilbake fra mai 2010, fylt med smakebiter fra aktuelle utgivelser fra tidsrommet de ble laget. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here