Vi skriver september og høst. Normalt er denne tiden av året den aller sterkeste når vi teller opp både mengden av nye utgivelser og mengden av gode nye plater. Dessverre er nok ikke september 2014 helt i det kaliberet som tidligere år, men det er fortsatt en utgivelsetirsdag igjen på kalenderen. For det er jo fortsatt slik at musikk gis ut hver tirsdag for alle som måtte lure på det. På den siste tirsdagen i september kommer det album fra blant andre selveste Lucinda Williams, samt bloggfavorittene Luke Winslow-King og Sons Of Bill.

Heldigvis har det allerede kommet noe som holder god kvalitet. Vi har fått nye album med David Mayfield, Hiss Golden Messenger, William Pilgrim og et strålende livealbum fra Gary Clark Jr. I tillegg kan vi anbefale Lee Ann Womack sitt nye album, The Way I Live, et album der Womack har samlet et hav av gode låter fra såpass profilerte låtskrivere som f.eks Neil Young, Julie Miller, Hayes Carll, Chris Knight og Bruce Robison. En helt ny vending fra en artist som tidligere har vært mest kjent for å fronte de ferdigtyggede låtene som skrivefabrikkene i Nashville spytter ut hver eneste uke.

David Mayfields nye kanonalbum, Strangers, har redaktør Letrud selv behørig omtalt allerede her på bloggen. Det albumet vil du ikke gå glipp av og det kommer garantert til å havne høyt på flere av redaksjonens årsbestelister. Hiss Golden Messenger sitt siste tilskudd til katalogen heter Lateness Of Dancers, og for de som har et nært og godt forhold til MC Taylor og Scott Hirsch fra tidligere, de vil nok nikke samtykkende til meg når jeg sier at albumet føyer seg inn i en rekke av brilliante saker fra den kanten.

Og så må vi nevne hedersmannen og den levende legenden Chuck Prophet. Night Surfer som albumet heter, er et bevis på denne mannens storhet som låtskriver og komponist, og selv om det er et album som bruker lang tid på å krype under huden på deg, så er det jo slik at hvis man investerer litt ekstra tid på slike album, da får man som regel tilbake med rentes rente og vel så det.

Hør mer nyheter på listen og sjekk gjerne ut gamle månedslister på samlesiden her på bloggen.

SHARE
Forrige artikkelRod Picott – Chagall, Bergen – 24.09.2014
Neste artikkelSturgill Simpson – Madam Felle, Bergen – 25.09.14
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here