fbpx

The Monthly Iceberg: LA When You’re All Alone

Howard har en helt spesiell sak til oss denne gangen, nemlig tre forskjellige versjoner av låten “L.A. When You’re All Alone”. En tidlig soloversjon, en med fullt band – og en coverversjon fra den store hyllestkonserten i fjor høst.

Jeg presenterte denne låten på denne måten i min anmeldelse av Howards monumentale boks “Welcome Aboard”:

Fra et snev av country så sklir vi elegant over i møkkete, tøff rock i «L.A. When You’re All Alone», som på overflaten handler om alle menneskene som drar til Hollywood og California for å bli stjerner – men som kanskje også sier vel så mye om mennesker og ensomhet.

«There’s nothing quite as cold
as LA when you’re all alone»

En skikkelig Dylan møter Neil Young, og helt uovertruffen i alle tre versjoner.

Howard selv har følgende å si:

“I wrote “L.A. When You’re All Alone” thinking about the movie Midnight Cowboy.  I’ve always had a soft spot for Ratso, all down and out.

There’s a lot of homeless here these days.  I was picturing somebody, maybe an actor (or musician) who never made it, half-crazed and living on the street but thinking he’s only playing a part in a movie. 

I recorded my first version solo, maybe ten years ago.  A few years later, I recorded a bigger rock version with my band and some other friends (play loud).  Recently we got video of another group, led by Brendan Moreland of Rex Hobart and the Misery Boys, playing the song.  I think Rune may be able to get you to all 3 versions.  Please address any further questions to Dustin Hoffman.”

Du kan kjøpe “Welcome Aboard” på Howards Bandcamp. Final Fade er forlengst utsolgt, men kan av og til spores opp på eBay.

Først ute; Howards versjon fra platen “Final Fade”:
[media id=742 width=650 height=20]

Nummer to;  Howards versjon fra “Welcome Aboard, vol.1.”:
[media id=743 width=650 height=20]

Og helt til slutt; Rex Hobart and the Misery Boys – fra hyllestkonserten i fjor:
[youtube_video]http://www.youtube.com/watch?v=SQaskZpjnKQ[/youtube_video]

 

Siste artikler

Lest dette?