Howard har en helt spesiell sak til oss denne gangen, nemlig tre forskjellige versjoner av låten «L.A. When You’re All Alone». En tidlig soloversjon, en med fullt band – og en coverversjon fra den store hyllestkonserten i fjor høst.

Jeg presenterte denne låten på denne måten i min anmeldelse av Howards monumentale boks «Welcome Aboard»:

Fra et snev av country så sklir vi elegant over i møkkete, tøff rock i «L.A. When You’re All Alone», som på overflaten handler om alle menneskene som drar til Hollywood og California for å bli stjerner – men som kanskje også sier vel så mye om mennesker og ensomhet.

«There’s nothing quite as cold
as LA when you’re all alone»

En skikkelig Dylan møter Neil Young, og helt uovertruffen i alle tre versjoner.

Howard selv har følgende å si:

«I wrote «L.A. When You’re All Alone» thinking about the movie Midnight Cowboy.  I’ve always had a soft spot for Ratso, all down and out.

There’s a lot of homeless here these days.  I was picturing somebody, maybe an actor (or musician) who never made it, half-crazed and living on the street but thinking he’s only playing a part in a movie. 

I recorded my first version solo, maybe ten years ago.  A few years later, I recorded a bigger rock version with my band and some other friends (play loud).  Recently we got video of another group, led by Brendan Moreland of Rex Hobart and the Misery Boys, playing the song.  I think Rune may be able to get you to all 3 versions.  Please address any further questions to Dustin Hoffman.»

Du kan kjøpe «Welcome Aboard» på Howards Bandcamp. Final Fade er forlengst utsolgt, men kan av og til spores opp på eBay.

Først ute; Howards versjon fra platen «Final Fade»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Nummer to;  Howards versjon fra «Welcome Aboard, vol.1.»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Og helt til slutt; Rex Hobart and the Misery Boys – fra hyllestkonserten i fjor:
[youtube_video]http://www.youtube.com/watch?v=SQaskZpjnKQ[/youtube_video]

 

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: Reckless Kelly – Pennsylvania Avenue
Neste artikkelAndrew Combs – Worried Man
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here