Logo ved Pål Hilmar Sollie
Howard Iceberg & The Titanics ga i 1999 ut den fantastiske Hindu Equations, som er et perfekt stykke musikk i mine ører. Jeg valgte ut en låt fra denne platen til Howards mai-utgave av The Monthly Iceberg. Årsaken er rett og slett at denne låten er en riktig så frisk og fjong countrylåt med fele og alt som skal til.

Vi lar Howard selv fortelle om låten:

Howard_Face_Small«Leavin’ Kansas City»—This one goes back about 15 years, to the end of the last century. Just a country song taking aim in all directions, including at my hometown. Actually, I love K.C. and don’t plan to leave it til I have to.

About the players—our drummer back then was Steve (Steff) DiFranco, a tough Londoner who’d just come off several years with English ska band Bad Manners. our bass player was Mike
Ireland, a great country singer with several solo appearances on the Grand Ole Opry. Billy Dye, local blues guitarist, on pedal steel. And either Betse Ellis or Jimmy Blanton on fiddle. Probably Gary and me on guitars. The little intro was our tribute to the Kinks’ L-O-L-A (we try to entertain ourselves as best we can).

Local note: The Dairy Queen in the song is a chain of drive-thru ice cream shops here. My own Mom liked ice cream a lot, and was still around when I wrote this one. I hope she’s eating a big bowl of vanilla with chocolate sauce tonight up in Mom Heaven.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

 

SHARE
Forrige artikkelVideopremiere: The Rainmakers – 13th Spirit
Neste artikkelRobert Smith-Hald – Listen
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here