Jason Isbell til Bergenfest 2018!

I dag slapp Bergenfest den store americanabomben for neste års festival. Med to rykende ferske Grammypriser i hånda, så er Jason Isbell & The 400 Unit er tilbake i byen og på Bergenfest for første gang siden 2011, det siste året med det opprinnelige klubbkonseptet.

Den gangen spilte Isbell og et litt amputert The 400 Unit to konserter, en fantastisk fredagskonsert på Kvarteret og en nesten like glimrende lørdagskonsert i Logen Teater. Men nå i 2018, da er altså Jason Isbell og hele bandet hans klar for nye Bergenfest. Vi tar det nesten for gitt at dette skal foregå på den store scenen og grønne Plenen på Bergenhus festning i strålende solskinn.

Dette har vi ventet på så lenge at vi nesten hadde gitt det opp. Og med bakgrunn i Bergenfest 2017, som vi trygt kan slå fast at ikke var spesielt americana- og rootsvennlig, så har vi hatt våre stunder der vi har tvilt på om disse artistene og sjangeren ville bli ivaretatt i fremtiden.

Men når Isbell nå fyller alle arenaer han spiller på og soper med seg det aller meste av priser han er nominert for og i tillegg gir ut plater av en kvalitet som årets bidrag, The Nashville Sound, da blir han et uunngåelig navn på plakaten for forsommerens musikalske eventyr i den vestlandske hovedstaden. Dette blir et rockefestøyeblikk av dimensjoner i byen. Det er bare å bukke og takke dypt og inderlig for at Frank Nes og resten av teamet bak Bergenfest endelig har lykkes med å få Jason Isbell tilbake til festivalen. Ryktene sier også at alle med et hjerte for Americana har mer i vente… 

#Mer om Jason Isbell på Dust of Daylight

I tillegg til knallbookingen av Isbell  har også festivalen gjort en glimrende country/americana booking med talentfulle Whitney Rose fra Canada. Hun besøkte Bergen og Bergen Live Sessions den 9.mai i år. I etterkant av den konserten har hun gitt ut albumet Rule 62 og er i ferd med å skape seg et solid navn innen bransjen og ikke minst innen sjangeren. Hun skriver de fleste låtene selv og i anmeldelser verden over har paralleller blitt trukket til store navn som blant annet Kris Kristofferson på herresiden og til Tammy Wynette på kvinnesiden.

At vi i tillegg til disse tre artistene også har fått tunge headlinere som Father John Misty, Queens Of The Stone Age og ikke minst Nick Cave & The Bad Seeds, gjør at vi ser fram til det som fort kan bli tidenes Bergenfest på Bergenhus Festning. Kanskje har også Bergenfest enda litt mer snadder på lur til alle oss som ikke fikk fylt opp kvoten helt i fjor? Vi venter i spenning på flere artistslipp, men sier oss fryktelig fornøyd med det som allerede er i boks.

Sjekk Bergenfest.no. Følg på Facebook. Kjøp billetter.

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: Darling West – Loneliness
Neste artikkelVideo: Andrew Leahey – Start The Dance
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here