Det har vært en tung uke for våre venner i Kansas City. Et av navene i byens musikkliv, Abigail “Abby” Henderson gikk bort forrige tirsdag, etter mange års kamp mot kreft. Og Howard ønsker å hylle sin gode venn i månedens Iceberg.

Etter en opplevelse i New Orleans, der de hadde en gratisklinikk for musikere, så opprettet Abby en stiftelse i Kansas City som satte seg for mål å gi hjelp til musikere uten helseforsikring. I et land der alvorlig sykdom kan føre til personlig konkurs eller enda verre – avbrutt behandling, på grunn av manglende økonomi – så er den eneste måten for mange at andre stiller opp.

Stiftelsen gikk seg litt fast, men når Abby selv fikk kreft ble innsatsen fordoblet, og Apocalypse Meow Musicians Health Care Fund har til nå gitt over 30.000$ til musikere uten helseforsikringer.

Abby var selvsagt en god venn av Howard Iceberg, som naturlig nok er sterkt preget av bortgangen til den talentfulle musikeren.

Jeg foreslo å reposte Abbys versjon av “Count On Me” fra en av de første Icebergene, men Howard ønsket selv å bruke en duett han gjør med Abby Henderson – fra hans cd-boks Welcome Aboard.

Her er Howards introduksjon:

Howard_Face_SmallIn This Lonesome Town”—Abigail Henderson died this week in Kansas City after a long battle with cancer.  She was 35.  She was a songwriter, bandleader, health care activist, and professional whiskey drinker.

I met Abby soon after she moved here.  She was barely out of her teens, and not performing yet.  One night at a club she came up and asked me to listen to a tape of some songs she’d written.  From the first, I knew she had something special and we were friends from then til now.

You can read about Abby on-line, or check out her band Tiny Horse on YouTube.  As for this song, a few years back I asked Abby and her husband Chris to help me record a couple songs.  This was one of several I gave them to listen to; and it’s the one they chose.  That’s Chris on guitar; and Johnny Nichols from The Grisly Hand on bass.

Another one of my songs Abby liked is “Play Me a Slow One”.   She would jump up and sing it with us whenever she was at one of our shows.  In a couple of hours, I go to play it at her funeral.

In This Lonesome Town:
[media id=292 width=650 height=20]

Abby Henderson

For å minnes Abby har Howard også bedt om at jeg finner frem litt mer av det hun har gjort.
Først og fremst, her er “Play Me A Slow One” fra hyllestkonserten til Howard Iceberg:

Dernest “Count On Me”, fra samme konsert:

Fra hennes første band – det helt vilt bra The Gaslights:

 

Deretter i rockebandet Atlantic Fadeout:

Og helt frem til juli i år spilte hun i folk-duoen Tiny Horse, til tross for at kreftbehandlingen hadde lammet det ene stemmebåndet.

Duoen vokste etterhvert til å bli et fullt band, og her spiller også vår gode venn og Rainmakers-trommis Pat Tomek:

Og til slutt en offisiell video fra Tiny Horse:

Forrige artikkelFredagsvideo: Robbie Fulks
Neste artikkelLodvar – Home
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here