fbpx

Lodvar – Home

Bjørn Lodvar Larsen er albumdebutant denne høsten. Etter å ha levd med låtskriving og musikk som en hobby store deler av livet, tar Lodvar med albumet Home musikken sin ut til alle oss andre.

Home er et album som først og fremst spenner over sjangrene pop, rock og med et lite streif av americana, og det er en del bra låter her, en del bra tekster på engelsk og en god del å glede seg over. Kanskje er det fordi Lodvar høres veldig komfortabel ut sammen med disse låtene. Han trives i sine egne låter som han har gitt sitt eget preg, et preg som i all hovedsak kan relateres til den musikken Lodvar vokste opp med som tenåring på 80-tallet og som preget han gjennom store deler av 90-tallet, da han i all hovedsak forsørget seg som live-artist over det ganske land.

Låtene er som sagt jevnt over bra, men noen skiller seg litt ekstra ut og skinner litt klarere på Lodvars himmelvelving. Jeg liker spesielt godt de rocka låtene, “Political Waste”, “Up All Night”, “Burning Heart” og “American Soap”, er alle fire virkelig gode rockelåter. Tittellåten “Home” og den påfølgende “Lost In Your Rock’n Roll” er av de litt roligere slaget og er nok kanskje de låtene som tar det mest tilbake på referansene. En nesten soulpreget 80-talls popfølelse siger sakte ut av høytalerne, to egentlig veldig fine tradisjonelle poplåter som jeg allikevel tror hadde funket mye bedre live, sammen med et skikkelig tight band, enn det de gjør på platen.

Lodvar har skrevet, arrangert og produsert albumet selv og det hele er tatt opp i Lodvars eget hjemmestudio. Muligens lider lyden litt på noen av låtene, som de to jeg nevnte, av at det meste er selvgjort og hjemmelaget. Det er egentlig ingenting i veien med å gjøre det selv, men låtene her og ikke minst tekstene er av såpass høy kvalitet at de kanskje hadde fortjent en enda fjongere behandling av helproffe hender.

Konstruktiv kritikk til side. Det er ingen grunn til at du ikke skal sjekke ut Lodvar sitt debutalbum. Hadde alle norske debutanter hatt like mye kvalitet i låtskrivingen sin, så hadde det vært flere norske omtaler på Dust of Daylight. Sjekk først og fremst de låtene som rocker, de er aller best. De er faktisk overraskende gode!

Albumet er tilgjengelig overalt, følg lenker her til BandcampCD BabyiTunesSpotify

Hør åpningsporet “Burning Heart” i spilleren under.

[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]https://soundcloud.com/lodvar/burning-heart[/soundcloud]

Siste artikler

Lest dette?