Våre favoritter i Sweetheart vant Spellemannprisen i 2020 for debutalbumet Sweetheart, og i fjor slapp de EPen I Remember Us, My Dear.
Debuten havnet også på pallen på årslisten over beste norske album i 2020.

Du følger dem på Facebook og Spotify. Du finner begge på vinyl hos Big Dipper.

Luke 11: Sweetheart

– Vi hadde lenge bestemt oss for å velge julesangen som spilles i bakgrunnen når Kevin i «Alene hjemme 1» er alene i kirken og møter den skumle naboen sin, men så ombestemte vi oss. Den funket ikke like bra når vi ikke hadde Kevin på skjermen foran oss.

Så valget falt på «Come Thou Fount of Every Blessing» med Sufjan Stevens. Selvsagt fordi den er melankolsk og lavmælt, og fordi det er noe nydelig med julesalmer som spilles på banjo, men mest av alt fordi den ene halvdelen av Sweetheart, vi røper ikke hvem, var og er over seg av begeistring for tv-serien «Friday Night Lights».

Og denne sangen spilles i bakgrunnen i en rørende siste scene i en av episodene, med Taylor, i garderoben, mener man å huske. Clear eyes, full hearts, can’t lose. De som vet, vet. Når det gjelder juleforberedelser, må vi sette over til den andre halvdelen av Sweetheart, vi røper ikke hvem, som begynner å snakke om jul i juli og setter opp juletreet 1. desember. Hvert år. Vær så god: 

            – Å snakke om jul i juli, og sette opp juletreet 1. søndag i advent (så ja, flere år skjer dette før 1. desember) er det mest naturlige i hele verden. På samme måte som at det ikke blir jul om man ikke kan dra hjem til jul, spise ribbe, hjemmelaget surkål og lefse. Det skal drikkes julebrus (den skal være brun), bakes pepperkaker, som ikke trenger å spises, men de skal pyntes til det ugjenkjennelige, det skal ses utallige julefilmer og det skal løpes heseblesende i butikkene to dager før jul for å finne julepresanger. Og hvert år, 1. juledag, så kjenner man på den lille tristheten over at alt snart er ferdig, og at det er fryktelig lenge å vente til juli hvor man kan begynne å forberede seg igjen.

Husk også å få med deg Dust of Daylights julespilleliste på Spotify – Have Yourself a Dust of Daylight Christmas – som er full av oddballs og snurrepipperier med juletema… Lik den gjerne, for den fylles stadig på med nye ting…

Forrige artikkelLuke 10: Julekort fra Tove Bøygard
Neste artikkelÅrets norske album 2022
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here