Tove Bøygard slapp utsøkte Eld i fjor, og havnet også på Dust of Daylights årsliste over årets beste norske album. I romjulen har vi også planlagt premiere på hennes Dust of Daylight Session, som vi filmet tidligere i høst.

Tove følger du på Facebook og Spotify, og Eld finner du på BigDipper.

Alle som har hørt på platene hennes, eller vært på en av Toves konserter, vet at hun har et stort hjerte for sine medmennesker. Og det får vi ta del i når Tove får velge julesang bak luke 10…

Luke 10: Tove Bøygard

Eg har valgt meg Charlotte Audestad sin låt: Den som itj gler sæ te jul

Charlotte skreiv denne julesongen i 2014 til Kirkens Bymisjon sin aksjon «Gled en som gruer seg til jul».

På 90-talet jobba eg på Sprøytebussen i Oslo, og eg feira mange julekvelder på gata i desse åra.

Det var spesielt å sitja på Sprøytebussen på juleaften, byen var heilt stille, ingen var ute, bortsett i frå dei som kom til oss for å hente sprøyter. For mange av dei var det ein trist kveld, med sakn etter eigen familie og julepynta stove.

Heldigvis hadde me Alternativ Jul i Oslo der dei kunne gå inn og få mat og omsorg.

Eg tenker alltid på dei einsame i jula, og Charlottes song er eit nydeleg julelydspor til ettertanke.

Følg også Dust of Daylights julespilleliste på Spotify, der du finner kjente, fine og obskure julesanger om hverandre

Forrige artikkelLuke 9: Julekort fra Vebjørn Bråthen
Neste artikkelLuke 11: Julekort fra Sweetheart
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here