Det har vært relativt stille fra Vebjørn Bråthen i 2022, etter gjennombruddet i 2019 og 2020 som brakte bred omtale og mye radiospilling av singlene “Stå støtt” og “Smelte sammen“.

Det ble én single i 2022, med tittelen “Uppover dalen“. Vebjørn er i gang med nye innspillinger, og vi regner med vi får mer derfra i løpet av 2023.

Du kan følge Vebjørn på Facebook, og på Spotify.

Luke 9: Vebjørn Bråthen

Jeg vokste opp med en barndomskompis som var Pogues-fan, så vi spilte “Fairytale of New York” og gikk/ramla rundt juletreet i huset hans. Det var stor stas. Det var før streaming og disse coverversjonene kom.

Jeg har to album jeg tar fram rundt juletider, “Desemberbarn” av Kari Bremnes & Rikard Wolf. Jeg så de to sammen i Jakob-kirken mens jeg bodde i Oslo. Flottere førjulsopplevelse er det vel ikke mulig å få? Plata deres setter den riktige stemningen for førjulstida for meg.

På julekvelden kan det bli litt “mye” med musikk med vokal og da er det ei plate som som gjelder for meg, og det er “Jol” av Hans Fredrik Jacobsen. Ei nydelig instrumentalplate som er perfekt soundtrack for julekvelden. Lite americana og rocka i tilsnittet, men den kvelden lar jeg americana-musikken ligge og blir tradisjonalist og purist.

For moro i førjuletida velger jeg Weld-plata “Christmas EP – Family values” med en saftig versjon av “Winter wonderland”. Den har masse trøkk, og er gøyal og havner på riktige sida av ironien så den blir jul nok for meg!

Følg også Dust of Daylights julespilleliste, som får nye tilskudd av rar og obskur, og veldig veldig fin, julemusikk…

Forrige artikkelLuke 8: Julekort fra Live Miranda Solberg / Louien
Neste artikkelLuke 10: Julekort fra Tove Bøygard
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here