fbpx

Have yourself a Dust of Daylight Christmas 2023

Det nærmer seg atter jul. 2023 ble ikke året vi håpet på. Verden går gradvis mer og mer av hengslene, på alle områder. Det eneste som er konstant positivt er musikk. Norske og internasjonale artister har gitt ut et knippe nydelige album i 2023, og en del av dem har til og med laget julesanger som vi vil ta en liten titt på akkurat nå.

Vår julespilleliste “Have yourself a Dust of Daylight Christmas” får stadig nye låter lagt til, og vi vil slå et slag for denne samlingen med fine, nye, gamle, rare og direkte underlige julesanger. Alt på ett brett, sortert og utvalgt med kjærlighet for julemusikk og omtanke for lyttere. For om du er lei den generiske julemusikken fra julekanalene på radio og alle butikker og kjøpesentre – så har du denne. Vi anbefaler å følge listen, den oppdateres jevnlig. Sett den på random, så har du nesten et døgn med alternativ julemusikk.

Så, hvem har sluppet julemusikk vi vil snakke litt ekstra høyt om i 2023?

Darling West – Lights

Først og fremst må vi trekke frem Darling West og deres utsøkte Lights, som både gir oss noen helt nye julelåter, samtidig som de frisker opp en del klassikere vi trodde vi var gått lei. La oss trekke frem perlen “Lights”, den deilig funky versjonen av “Driving Home for Christmas” og en meget respektabel versjon av “Christmas Must Be Tonight”, der Berhoft gjør en enorm innsats.

The Northern Belle – Silver Bows & Bells

Årets fineste julekonsert kom fra The Silver Belles, med Live Miranda Solberg, Ole Kirkeng og Stine Andreassen fra The Northern Belle. Med gjestepedalsteel-stjerne Bjørnar Ekse Brandseth, også fra The Northern Belle. Der fikk vi høre den nye singelen “Silver Bows & Belles”, som effektivt sementerte fast plass på julespillelisten. Fjorårets “(Dim Down) The Christmas Lights” er en herlig bonus på denne singelen.

Malin Pettersen – Santa

Malin sender ønskelisten sin til julenissen via en småfunky, soulfylt låt med herlig koring og en tekst om håp og ønsker. Sjekk også ut Orions Beltes remix!

Joshua Ray Walker – All I Want For Christmas is You / Christmas in Dallas

Vår kjære venn Joshua har hatt et annus horriblis, og nylig fortalte han at han har fått magekreft, og må ta en pause for operasjoner og å komme til hektene igjen. Heldigvis er prognosene gode, og vi forventer at vår mann er på beina igjen som den fighteren han er!

Han har sluppet to aldeles herlige julesingler. Først så har han gjenopplivet den aldeles ødelagte “All I Want For Christmas is You” og gitt den pedal steel fillsene som alltid har manglet.

Dernest har han laget perlen “Christmas in Dallas”, der han gir oss et innblikk i hvordan julen ser ut på den andre siden av den glorifiserte amerikanske julen..

Uncle’s Institution – Wonderful Feel

En herlig låt fra Uncle’s Institution (egil olsen), som virkelig gir deg The Feel! Den litt tøysete “glad ur here” med Jenny Hval er en nydelig liten sak, til tross for skrivefeil i tittelen (antar jeg, men man vet aldri med Olsen).

The Delines – Christmas in Atlantis

Hva med litt jule-lounge-funk? The Delines, med vår gamle venn Willy Vlautin på tekst og gitar, har gitt oss en deilig liten historie som kanskje ikke er så julete, men en sabla fin låt! Finnes som 7″.

Wilmer X – Jorden runt i jul

Våre boogiefavoritter Wilmer X slapp julesingelen “Nya planer för jul” i fjor, og i år følger de opp med den snasne “Jorden runt i jul”. Den er til og med ute som en 7″ for de som liker sånt!

Sophie Gault – Christmas in the Psych Ward

Jeg tar med denne som en liten påminnelse om å strekke ut en hånd til de som sliter i julen. Har du en venn som har blitt litt stille eller kort i kommunikasjonen, så sjekk inn at alt er ok. Juledagene er de mørkeste dagene å sitte aleine og tenke.

Siste artikler

Lest dette?