Endelig skulle jeg få se Roy Lønhøiden live. Jeg har fulgt ham siden Peyton Place i 1994, via Kulseth og Lønhøiden Almenning og til soloplatene som jeg er enormt glad i, og som hver for seg betyr veldig mye for meg.

Han hadde med seg det eminente Strenger av Stål, som består av musikere med lang fartstid fra norske countryband og festivaler. Tore Blestrud på gitar, Ivar Brynhildsen på bass og Bjørn Haglund på trommer.

Lønhøiden er ikke den som gjør mest ut av seg mellom låtene, men han gir så til de grader mer når han synger at det er helt greit. Med fem norskspråklige soloalbum i ryggsekken, samt et hyllestalbum til Stein Ove Berg så skorter det ikke på låter å velge mellom.

Det blir dermed en veritabel festaften i salen på Park Hotell på Voss, når Lønhøiden deler rundhåndet av sine beste låter og beste tekster. Han spøker med at han er en temmelig lystig fyr, bare ikke når han står på scenen. Det er jo ikke til å komme forbi at mange av tekstene er relativt mørke, men det er det personlige i tekstene hans som alltid har fenget meg. Og det får vi i godt monn denne kvelden.

Bandet er i godt humør, og som med The Northern Belle merker vi at de setter pris på å spille for et publikum, og de som er tilstede på Voss denne kvelden (PÅ Voss Roy, det er viktig å huske til neste gang), er lydhøre og respektfull som få.

 

Fra konserten åpner med en av mine favorittlåter fra Lønhøidens side, med en av de fineste tekstlinjene som er skrevet – “Bare dau fisk flyter med strømmen” så er stemningen definitivt satt. Og resten av kvelden kommer låtene som perler på en snor.

De skryter av sitt publikum, og forteller om den nye platen You Ask Me About Truth, som er en engelskspråklig utgave av Du spør meg om sannhet fra 2015. Den skulle han hatt med seg for salg, men leverandøren har ikke klart å få cdene i posten kjapt nok til at de rakk festivalen.

Det er en bunnsolid konsert fra Roy Lønhøiden og Strenger av Stål. De nyter godt av lang erfaring, og til tross for litt smårusk på et par av låtene så innehar de så mye sjarm og spilleglede at konserten blir et klart høydepunkt på årets Forvitnelege Countryfestival.

Etter konserten tar vi med oss en bunke opptaksutstyr backstage, og lager Dust of Daylight Session med Roy og bandet. De gir oss fire låter med fullt band i akustisk drakt. Vi gleder oss til å dele opptakene med dere i løpet av de nærmeste dagene!

Forrige artikkelDen Forvitnelege Countryfestivalen 2020: The Northern Belle
Neste artikkelDen Forvitnelege Countryfestivalen 2020: Lørdag
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

2 COMMENTS

  1. […] Den Forvitnelege Countryfestivalen 2020: Roy Lønhøiden og Strenger av Stål Den Forvitnelege Countryfestivalen 2020: The Northern Belle Den Forvitnelege Countryfestivalen 2020: Lørdag Den Forvitnelege Countryfestivalen 2020: Søndag med Claudia Scott og Darling West Dust of Daylight Sessions: The Northern Belle Dust of Daylight Sessions: Roy Lønhøiden & Strenger av Stål […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here