Lørdag kunne by på nye høydepunkter i storsalen på Park Hotell på Voss. Den Forvitnelege Countryfestivalen hadde hentet en radiostjerne fra Flåm, som sammen med de lokale heltene i Twang Gang lanserte konseptet “Hest, fest og heimlengt. Countrysladder med Finn Tokvam og Twang Gang”.

Med alle ulastelig antrukket i sjanger-korrekte skjorter, og Tokvam montert bak et cocktailsett ved siden av trommeslager Bjørne Møen så hiver de seg i gang med countryens historie. Bassist Jan Eirik Gullbrå og vokalist og gitarist Erlend Styve utgjør resten av Twang Gang, og et mer energisk og sjarmerende band skal du jo lete lenge etter. Fordelen av hjemmebane er tydelig, og det tar ikke mange sekundene før Tokvam har åpent latterdørene hos publikum.Han har dem i sin hule hånd i halvannen time, og gjennomgangen av historiske hendelser og countrypersonligheter krydres av låter fra Twang Gang og Tokvam. De klarer til og med å lokke Tokvam til å synge på en låt, og han gjør seg slettes ikke bort foran en fullsatt sal.
Vi kan bare håpe på at de fire videreutvikler dette konseptet, og bringer det med seg til scener over det ganske land. Det hadde verden fortjent etter alt vi har gått gjennom sammen. Vi startet dagen med å filme en Dust of Daylight Session med Stine og Ole-André fra Northern Belle, og stikker hjem til leiligheten for å jobbe litt med opptakene. Kveldens første konsert kom fra “På Stengrunn”, som våre utsendte medarbeidere rapporterte var fullstendig smekkfull bød på visesang fra flere av norsk musikkhistories største legender. En hyggelig stund som ble kronet med at en av våre utsendte fikk døyvet den verste signeringshungeren ved å få signert en hel bunke plater fra de involverte. Tilbake i storsalen senere på kvelden, så ventet vi spent på Amund Maarud & Lucky Lips. Bandet fosser inn på scenen, og eksploderer i en vegg av lyd, energi, spilleglede og overskudd. De presenterer naturlig nok låter fra deres felles plateprosjekt, men Lucky Lips får sin egen lille avdeling der Malin og Lucky Lips får presenterer sine egne låter. På scenen er jo Amund Maarud en energibombe uten like. Han bobler over av spilleglede, og er en total og komplett rockestjerne. Han har enorm autoritet på scenen, og et gitartalent som er helt uovertruffent. Lucky Lips er dønn solide som backingband, og Stian Jørgen Sveen på gitar og pedal-steel imponerer som gitar-motvekt til Maarud. Han kommer naturlig nok mye mer til sin rett denne kvelden enn som vikar i The Northern Belle – og sammen med Maarud leveres det et knippe gitarsoloer som får frem trampeklappen i lokalet. Konserten ender med at Maarud ruller seg rundt på scenen mens han spiller gitar, og alt er riktig i verden – til tross for at vi må sitte stille og holde avstand. Kveldens siste band er Arve Hålands Cajun Gumbo, som spiller tradisjonell musikk fra Louisiana. Cajun og Zydeco med trekkspill, eminent gitarspill fra Dag Atle Håland, vaskebrett og triangel (!) og utsøkt felespill fra Øysten Fosshagen sørger for fantastisk musikalitet og god stemning. Til tross for at enkelte unge fotografer ikke helt klarte å henge seg på godstemningen, så satt smilene løst hos resten av forsamlingen.Det var naturlig nok mange som savnet dansing, og dette bandet innbød så til de grader til det. De er et festband av de virkelig store, og skaper stemning med spilleglede og låter som gjør det vanskelig å sitte stille. Vi får håpe de kommer tilbake når verden er tilbake til normalen og alle har muligheten til å hoppe rundt som de ønsker. Lørdag strakk naturligvis countrybegrepet kraftig, all den tid hverken Twang Gang eller Cajun Gumbo er countrymusikk – og Maarud & Lucky Lips i den tapningen er nærmere bluesrock og countryrock enn country. I kveld kan festivalen by på Claudia Scott og Darling West, og vi kan være trygge på at festivalen får en standsmessig avslutning.

(Mobilfoto Tokvam/Twang Gang: Rune Letrud.

Foto: Arnulf Østerdal)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here