fbpx

Hest og fest for folk flest – Den Forvitnelege Countryfestivalen 2021

Det var duket til fest i storsalen på Park Hotell. Fjorårets suksess med paringen av Finn Tokvam og Twang Gang hadde båret frukter, og det siste året har de turnert med konseptet “Hest og fest for folk flest” så mye som de har fått lov til av onkel Corona.

Våre Forvitnelege vener her på Voss inviterte dem derfor tilbake for å gjenta suksessen fra i fjor. Solen steiket som i ørkenen i Texas, men folket på Voss trakk inn i salen i hopetall for å høre musikk og humor.

Tokvam og vokalist Erlend Styve har utviklet en meget god tone på scenen, mens bassist Gullbrå og trommis Møen får kjørt seg og blir utsatt for både dette og hint. Møen, som kommer fra bakerslekt ble omtalt som Glutentolerant, og hentet fram på scenen for å fremføre Charlie Watts’ “gjøre seg klar for konsert”-dans.

Årets tema var “Søt vin og sur kjærleik”. Vi fikk høre betraktninger rundt alkoholens påvirkning i musikken. Dette ble balansert opp mot betraktninger rundt kjærlighetens påvirkning på musikken. Og så justert mot alkoholens påvirkninger på kjærligheten. Eller omvendt.

Musikalsk er Twang Gang et fyrverkeri som aldri skuffer, og de gjør klassiske låter i tospann med egen produksjon – der flere tekster er skrevet av Tokvam. Som også fungerte som sufflør.

Fjorårets show kunne blant annet by på Tokvams innrømmelse av at han kvelden før showet hadde havnet på nachspiel og endt opp med å kjøpe en Theremin. De to endte opp i sengen sammen på hotellet, og det ikke lengre nybakte forholdet resulterte i at Thereminen nå fikk sin rettmessige plass på scenen, og Tokvam tok ansvar for soloen når Thereminen omsider var kalibrert. Det ble også ytret ønske om at bilder av Tokvam og Thereminen måtte komme på trykk, slik at avskriving på skatten ikke ble avvist nok en gang på grunn av mangel på kvittering og bevis på bruksområde. Vi tar naturlig nok ansvar. Her er Tokvam og Thereminen. Og han har øvd.

FInn Tokvam og Thereminen, kjøpt på den Forvitnelege Countryfestivalen på Voss 2020, brukt på Den Forvitnelege Countryfestivalen 2021. Bevitnet av full sal på Park Hotell.

I fjor lokket Twang Gang Tokvam til å synge, og i år hadde han tatt et steg videre, og satte seg med ukulelen og både spilte og sang sin egen gjendiktning av klassikeren “There Stands The Glass” – naturlig nok omdøpt til “Der står eit glas”. Vakkert er vel bare fornavnet.

På slutten inviterte de Olav Stedje opp på scenen, til stormende jubel.

Få med deg dette showet når disse gutta dukker opp i nærheten av deg.

Etter at publikum var grundig gjennomledd, snek vi oss inn backstage. Og mens Finn Tokvam hadde ryggen til lokket vi Twang Gang og Olav Stedje med oss opp i leiligheten der vi har rigget vårt portable film & lydstudio.

Vi fikk fire låter fra Twang Gang, som tok konseptet på strak arm og rocket kåken så gutta i sofaen sleit med å sitte stille. Deretter satte Olav Stedje seg ned foran kameraet vårt og spilte for oss så gåsehuden spratt og tårene trillet. Stemmen til Stedje er som fløyel, og han har en tone i stemmen som gjør at det høres ut som om han synger sin egen annenstemme. Det har jeg aldri lagt merke til før, og det var aldeles vidunderlig å lytte til.

For å virkelig løfte dagen til nye høyder, så inviterte Olav sine venner i Twang Gang med på låten de har laget sammen, “Eg må heim”. Stemningen i rommet er mildt sagt elektrisk, og vi gleder oss stort til å dele dagens resultat med dere.

(Alle foto: Arnulf Østerdal)

Siste artikler

Lest dette?