The Margarets legendariske debutsingle, den doble A-siden “Alain Delon/Rubber Rubbish” slippes endelig på vinyl. 2. juli er bandet samlet på Sommerfesten på Giske for å selge og signere, og samtidig legges den ut for salg i landets platebutikker.

Opplaget er begrenset til 500 eksemplarer, så her er det først til mølla for å sikre seg denne godbiten. Kan forhåndsbestilles hos Big Dipper.

I april i år var bandet samlet i Ocean Sound Recordings på Giske for å restaurere de gamle opptakene til “Alain Delon” og “Rubber Rubbish”. Rune Berg, flankert av Ante Giskeødegård, Lars Berg Giskeødegård, Ronnie MAG Larsen og Alex Rinde, satte seg bak spakene og stupte ned i gamle opptak og ikke minst gamle minner. På det tidspunktet omtalte han det på følgende måte:

“Å høre igjennom dette materialet er ganske spesielt. Plutselig befinner vi oss i en verden hvor tvillingtårnene fremdeles står, hvor kronprins Haakon og Mette-Marit dater i skjul, hvor Concorde-flyene er regnet for å være de tryggeste fremkomstmidlene som finnes. Og festet til tape er et ungt band med fullstendig overtenning, helt i sin egen boble, med et lån på over en halv million kroner i den lokale sparebanken. Og en fullstendig urealistisk tro på at alt er mulig bare man vil det nok.”

Singelen ble opprinnelig utgitt i september 2001, den gang det å få omtale i avisene var det viktigste elementet i enhver PR-kampanje. Låtene skulle etterhvert havne på den gullplatebelønnede debuten What Kept You?, som bandet spilte inn i Athletic Sound i Halden, med Kai Andersen og Rune Berg som produsenter.

Men først var det altså singelen. En god gammeldags dobbel a-side. Godt hjulpet av ringreven Finn Bjelke og gjentatte avspillinger på Herreavdelingen så ble det bygget opp en forventning til det som skulle komme. Uten at det ble en hype av det hele.

Playground Records signet bandet, og singelen ble sluppet ut i verden. Og for en mottagelse den fikk. Som nevnt var omtaler i avisene det alle higet etter. Musikkjournalistene hadde definitivt mer respekt enn faktum er idag, der anmeldelser i avisene alt for ofte bærer preg av 5-setningers hastverksarbeid for å følge et tilfeldig terningkast.

Men i 2001 leste alle aviser på papir, og musikkanmeldelser ble fulgt med argusøyne. Norske singler ble aldri anmeldt. Singler ble strengt tatt aldri anmeldt. Men så kom “Alain Delon/Rubber Rubbish”… den var overalt på radio, og anmeldelsene strømmet inn.

Selveste Geir Rakvaag i Dagsavisen skrev: “Den beste norske singelen på mange år, med så mange klassiske preferanser at den skulle vært utgitt på vinyl!” – og endelig får han ønsket sitt oppfylt.

Robert Gjestad i Aftenposten skrev: “De første 30 sekundene her er muligens det beste lille stykke popmusikk jeg noensinne har hørt. Og de resterende 2.18 er sannelig ikke langt unna”.

Panorama var store den gangen, ga singelen 6 platespillere og skrev:
“Låtene Alain Delon og Rubber Rubbish er to låter som beviser at de unge herrene i The Margarets har grepet på nettopp korte popperler som fortjener å bli spilt i hjel på radiostasjoner og i de tusen hjem verden over.”

Vinylsingelen slippes altså 1. juli, og vi kommer tilbake med en fyldig omtale. Der vil vi også få høre litt om restaureringsprosessen, for Rune Berg har pusset vekk litt støv og ryddet litt i kantene for å gjøre låtene klare for vinyl. Vi gleder oss..

Kan forhåndsbestilles hos Big Dipper – og kjøpes på Sommerfesten på Giske lørdag 2. juli – der bandet vil være tilstede for å signere platene.

 

Sjekk også ut min samleliste “Best of The Margarets”:

 

 

Forrige artikkelDrive-By Truckers med nytt album
Neste artikkelEksklusivt forhåndssalg fra Jack Stillwater
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here