Hakan Markussen er klar med singelen «Where I Usually Go» – fra den kommende platen «The Track».

Og la det være klinkende klart; jeg ELSKER denne låten. Jeg har spilt «Where I Usually Go» igjen og igjen i snart ti år, og den blir bare bedre og bedre. Selv etter så mange år får jeg fortsatt gåsehud hver ENESTE gang jeg hører introen.

Jeg har ventet på Hakan Markussens debutplaten siden EPen «Where I Usually Go» kom ut i 2004. Hakan Markussen var den gang en temmelig aktiv artist, og spilte mye rundt omkring i Oslo med Captain Walker som backingband. Men så ble det stille, og Hakan fokuserte på lærerutdannelsen. Hele tiden har han skrevet låter, og for to år siden gikk han atter i studio med Rune Berg som produsent.

Jeg traff Hakan Markussen og Rune Berg på mandag, hvor vi snakket litt om innspillingen av «The Track» – og Hakan kunne fortelle at han er utrolig fornøyd med det ferdige produktet. Han har fått hjelp av en lang rekke fantastiske musikere, og både låtene og lydbildet var nå akkurat der han ønsket. Han var glad prosessen hadde tatt tid, for det hadde medført at alt hadde fått modnet og at han var ett hundre prosent fornøyd med sluttresultatet.

Produsent Rune Berg kunne fortelle om en spesiell innspillingsprosess, der han for første gang hadde hatt en klient som ikke hadde hastverk med bli ferdig med innspillingen. Snarere tvert i mot. Hakan hygget seg sånn i studio at utsettelser ble særdeles godt mottatt, og i følge Berg virket det til tider som om han hadde det så gøy at han ikke hadde lyst til å bli ferdig i det hele tatt.

I mars kommer albumet «The Track» ut på SkiPop Records – og  Hakan har fått besøk av blant andre Rune Berg som produsent og gitarist, Robert Post og Asbjørn Ribe.

Og i dag slippes altså singelen fra plata, nyinnspillingen av «Where I Usually Go», som i snart ti år har vært en av mine ultimate favorittlåter. Den har blitt pusset opp og låter utrolig nok enda bedre enn det gjorde når den blåste meg ut av skoene i 2004. Låten var første låt i bloggserien «Øresnop», og har blitt lastet ned i overkant av 800 ganger. For de som har lastet ned og hørt den forrige versjonen av denne, så er det veldig tydelig at her har såvel låten som  vokalist Markussen og produsent Berg modnet de siste 9 årene. Den nye innspillingen er skrudd et lite hakk ned i tempo, og er akkurat den lille millimeteren mer bakoverlent – som gjør den enda mer ørevennlig og fengede. Den bare sklir på plass i øregangene, og legger seg til der inne som en varm og tilfreds katt foran peisen.

At ikke denne låten allerede er en monumental verdenshit er en av musikkhistoriens verste urettferdigheter. Men nå får Hakan og «Where I Usually Go» en ny sjanse…

Du kan kjøpe «Where I Usually Go» hos Platekompaniet, høre den på Wimp eller kjøpe den på Amazon.

Eller rett og slett bare spille den av her via Spotify:

SHARE
Forrige artikkelVerdensherredømme : 40 år siden Elvis sa «Aloha From Hawaii»
Neste artikkelHorsehead – Sympathetic Vibrations
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here