Neste kapittel i historien om rockebandet over alle rockeband, de allmektige Drive-By Truckers, er skrevet og den 30. september foreligger det i form av albumet American Band. Forhåndssalget startet også i dag og de første 2500 som bestiller vinyl vil få den i en deilig candyrød utgave.

Link til forhåndsbestilling her: Pre-Sale Drive-By Truckers – American Band 

Bandet er inne sin lengste periode uten utskiftninger av mannskaper i løpet av de snart tjue årene de har eksistert. For første gang har bandet laget tre album på rad uten at noen har kommet til eller sluttet i bandet.

American Band er prostestmusikk anno 2016, med en vegg av lyd beregnet for stadionkonserter og med en tematikk som reiser viktige spørsmål om det amerikanske samfunnet i forkant av det viktigste presidentvalget på mange tiår i landet.

Første låten fra albumet ble sluppet i dag. “Surrender Under Protest” heter låten og er forhåpentligvis en god pekepinn på resten av albumet. Mike Cooley skrev låten i etterkant av hendelsene i South Carolina med konfederasjonsflagget som forsvant fra offentlige bygninger som følge av det tragiske skytedramaet i Charleston der ni afroamerikanske mennesker ble drept.

Ingen tvil om at DBT har laget sitt mest politiske album i karrieren og at de med dette tydelig vil vise hvilken side de er på. Cooley sier det tydeligst:

“I wanted this to be a no bones about it, in your face political album, I wanted to piss off the assholes.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here