Hannah Aldridge startet sin Europaturne i juni. Hun reiser Europa på kryss og tvers sammen med Lilly Hiatt. Skandinavia stod i utgangspunktet ikke på programmet i år, men vi kan nå med stor glede melde at hun finner veien hit til landet allikevel, og første konsert i Norge er lagt til Skarnes. Deretter besøker hun Ringebu, Halden og Oslo.

Til Norge kommer dog ikke Lilly Hiatt, men på Skarnes blir hun erstattet av bloggfavorittene Roger Græsberg og Unnveig Aas.

13396690_10153700824071417_1387521225_oDoD-skribent Rune Torsteinsen inviterer rett og slett til storslått konsertfest i hagen sin på Skarnes, og det er noen få billetter igjen. Du finner all info inne på Facebookeventet for konserten.

I 2014 gjorde hun seg bemerket med sitt debutalbum Razor Wire. Dette albumet sendte henne rett inn i kampen om beste nykommer innen sjangeren Dark Americana dette året. Hun hadde fra før en fin Ep på samvittigheten som kom i 2011.

Hannah Aldridge har tross sin unge alder allerede levd et helt liv, et liv fullt av ups and downs. Og det er dette låtene hennes handler om. Hun skriver ikke om blomster og sommerfugler, men om ting som gikk til helvete, om oppveksten i Muscle Shoals, og om ting vanlige folk kan kjenne seg igjen i. Hannah bor for tiden i Nashville, men vokste opp i Muscle Shoals Alabama, hvor musikalitet virker å eksistere i grunnvannet.

Hun er datter av Alabama Music Hall Of Famer, Walt Aldridge. En kar som har jobbet som låtskriver, produsent og musiker i legendariske Fame Studios i Muscle Shoals.

Musikken hennes bærer preg av både et Nashville og Muscle Shoals sound. Det er mer rock enn americana, med klare referanser til sørstatsrocken. På debutalbumet hadde hun med seg folk som Dylan LeBlanc, og ikke minst på Jason Isbell coveren Try, hele bandet til Isbell, The 400 Unit.

Support denne kvelden på Skarnes er som nevnt Roger Græsberg og Unnveig Aas. Dette er to av de heteste navnene på den norske countryhimmelen i 2016. Roger Græsberg og Foreningen satte skapet skikkelig på plass i fjor med singlene de slapp, og senere i år kommer deres første plate. Unnveig Aas er i tillegg til sin solokarriere også medlem i Foreningen.

NRK P3 sier følgende om Unnveig, «Unike Unnveig Aas har i løpet av kort tid blitt kjent som den lille lavmælte kvinnen med den store sorgfulle stemmen. Når Unnveig synger lytter man intenst».

Dette blir fort det fineste Skarnes har sett siden Øystein Sunde gjenforente Christiania Fusel og Blaagress.

 

Men det stopper ikke der… for dagen etter tar Hannah Aldridge turen nordover langs E6, og inn i verdens vakreste dal. Ringebu i Gudbrandsdalen tar imot henne med åpne armer, der DoD skribent Terje Hanstad i samarbeid med Per Ove Hagestuen på Arnemoen gård åpner opp dørene på låven for en herlig intimkonsert. Mer info i Facebookeventet.

Her er det KUN 30 billetter tilgjengelig – så det gjelder å kjøpe på forhånd!

Deretter får Siste Reis i Halden besøk på mandag, før turen går til våre venner i Drammen, der Drammenicana Sessions tar imot – før Ruth66 i Oslo blir siste stopp i Norge før turen går tilbake til Storbritannia og videre soloturné.

Turnéliste:

24. juni: Garden Concert, Skarnes. DoD Live. Facebookevent.

25. juni: Arnemoen gård – Ringebu. Facebookevent.
 
27. juni: Siste Reis – Halden. Facebookevent.
 
28. juni: Drammenicana Sessions – Drammen. Facebookevent.
 

29. juni: Ruth 66 – Oslo. Facebookevent.

 

Forrige artikkelAnbefalte album 1. halvår 2016
Neste artikkelDrive-By Truckers med nytt album
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here