fbpx

Johan Berggren og Trøgstad Musikkompani – Den Forvitnelege Countryfestivalen 2022

Johan Berggren kom til Voss med låter fra Jørstadmoen, og sjarmerte salen i senk med sin underfundige humor og velskrevne tekster. Til tross for et helt utrolig feilslått utsagn om at Jørstadmoen er den fineste delen av Gudbrandsdalen, så leverte Berggren og Kompaniet så godt at han langt på nær ble tilgitt. Nesten.

Etter en hyggelig samtale på vår livestream fra Foajeen, om låtskriving og Cockroach Clan, så inntok Berggren og bandet scenen, der vi observerte frivillige regelrett løpe gjennom Foajeen mens de ropte “Favorittane mine e på scenen, eg må løpa!”

Jeg skal innrømme at jeg ikke har fått helt taket på den nyeste skiva, mens jeg er veldig glad i forgjengeren Lilyhamericana. Men live så får låtene en helt annen dimensjon, og om vi skal henge det på en knagg så har jeg ingen problemer med å utrope Johan Berggren og Trøgstad Musikkompani slik de låter akkurat nå, til Norges American Aquarium.

De har veldig mange av de samme kvalitetene, og elementene i lydbildet. De har trøkket, innholdet og låter rett og slett kuler og krutt. Dette er countryrock slik det skal låte – og strengt tatt det eneste bandet på årets festival som spiller countrymusikk.

Bandet virker også å ha nytt godt av sommerens spillejobber, de er tighte og samspilte og gir Berggren det trøkket som skal til for å løfte låtene et ekstra hakk. For dette er låter som er laget for å spilles live.

Vi får små anekdoter fra Jørstadmoen, tekster om alt fra drepte postbud til et alternativt endelikt for Mjøsa. Han treffer publikum, og spiller rett og for sine egne på Voss denne kvelden. Berggren er god til å kommunisere med publikum underveis, og når de stadig får litt ekstra gjennom bakgrunn og utgangspunkt for tekstene så resulterer det til at de lytter litt mer nøye til selve låten.

Vi har tidligere sammenlignet Berggren med både Roy Lønhøiden og Stein Ove Berg, og når han gjør Bergs versjon av Little Feats “Willin'”, så gjør han den så til de grader til sin egen. Et av høydepunktene denne kvelden, sammen med min favoritt, “Postranet 1830”. Totalt sett en helstøpt triumf for Berggren og Kompaniet.

Det deles også ut ekstrapoeng for pedal steel!

(Alle foto: Arnulf Østerdal)

Siste artikler

Lest dette?