Benny Borg er klar med en oppfølger til den særdeles kritikerroste Den største reisenPlaten har arbeidstittel En dag på jorden, og nå er første single klar. Den har fått tittelen “Sting for sting”, og bringer bud om en tematikk som flettes sammen med låtene fra Den største reisen.

Som vi forsiktig antydet mellom linjene for noen uker siden, så har produsentene Rune Berg og Åge Reite jobbet for å få Benny Borg tilbake i studio – og lykkes med det. 

Godt hjulpet av suksessen med Den største reisen, tv-programmet “Hver gang vi møtes” og det faktum at Hanne Sørvågs versjon av “God morgen, min kjære” er den mest sette videoen fra tv-serien i hele seriens historie.

Benny slapp selv videoen “God morgen, min kjære” her på Dust of Daylight tidligere i høst, og det er vel ingen hemmelighet at det er vår mest leste artikkel, og mest delte og kommenterte Facebooksak i hele år. Norge vil ha mer Benny, og tro meg når jeg sier at Benny leverer.

Platen spilles inn i Lydbroderiet i disse dager, og slippes på Lydbroderiet Plateselskap. Rune Berg og Åge Reite produserer, og involverer i stor grad de samme musikerne som sist. 
På singelen møter vi Olaf Olsen på trommer, Martin Windstad på perkusjon, Per Amund Solberg på bass, Rune Berg på gitarer, Asbjørn Ribe på orgel, Åge Reite på piano og Lise Voldsdal på strykeinstrumenter. Strykearrangementet er det Per Amund Solberg som står bak. 

Singelen “Sting for sting” er vårt første møte med den nye platen, og den kan enkelt og greit leses som en fortsettelse av “Jeg trodde ikke det kunne skje”, “God morgen, min kjære” og ikke minst “Den største reisen” fra forrige plate. Benny ser fremover, og forsøker å finne en måte å fortsette på til tross for det store tapet av sin kone.

“Jeg har sydd sammen livet mitt igjen”, synger han i “Sting for Sting”, og beskriver hvordan han begynte å sy livet sammen med svarte tråder, før han etterhvert begynte å flette inn litt farger. Han tar vare på minnene, og tar dem med videre på sin egen vei i livet.
Det som var mørkt, blir etterhvert litt lysere og fylt av farger.

(Foto: Asbjørn Ribe)

Forrige artikkelAnders Dahlberg med ny single, klar for Bergen og Odda
Neste artikkelTurnpike Troubadours – A Long Way From Your Heart
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here