Turnpike Troubadours debuterte med platen Bossier City tilbake i 2007 og er nå på banen med sin femte plate A Long Way From Your Heart.

Når jeg blar rundt i platehyllene mine så er det stort sett bare tårer, blod, fordervelse og depresjon å spore. Ja, skal man være kritisk så kan man lure på hvordan man har overlevd all denne tristessen. Når jeg derimot finner fram ei plate med Turnpike Troubadours derimot så kan det av og til virke som man kjører på med en kilo Prozac. Man må nesten binde seg fast i godstolen for å unngå at beina setter i gang med en real «Squaredance».

Jeg sier ikke at Oklahomabandet bare sper på med glede og palmesus, men det er avgjort noe med bandets lydbilde som gjør en ganske gretten mann veldig blid.

Plate nummer fem med Turnpike Troubadours er produsert av Ryan Hewitt og innspilt i Echo Mountains Recordings, Asheville, North Carolina og langt mer kjente Sonic Ranch, Tornillo, Texas. Tidligere medlem John Fullbright deltar som vokalist og låtskriver. Dust Of Daylight helten Rhett Miller, fra legendariske Old 97’s, deltar som låtskriver på «Come As You Are», som er platens bonusspor bare for de som kjøper vinyl. En av platens fineste låter som burde vært for alle.

Men de øvrige elleve låtene er heller ikke noe å kimse av. Platen høres virkelig ut slik ei Turnpike Troubadoursplate skal høres ut. Her er det flotte americanalåter supplert med den rocka fela til Kyle Nix. Evan Felker og co har i mine ører kanskje gjort sin beste plate. Likte du bølgen av no depression som kom på første halvdel av 90-tallet så vil du garantert bli bergtatt av dette her. Likte du platene Goodbye Normal Street eller Diamonds & Gasoline, så vil du garantert like dette her.

Turnpike Troubadours har skapt sitt eget lydbilde, og man kunne kanskje sagt at de gjør det samme som AC/DC og spiller inn den samme låten x antall ganger, men det er en smule ondskapsfullt. Denne platen vil jeg anbefale på det varmeste.

Forrige artikkelNorgespremiere: Benny Borg – Sting for sting
Neste artikkelFredagsvideo: Drew Kennedy – Open Roads
Terje Hanstad
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

2 COMMENTS

  1. En ting jeg føler burde ha blitt nevnt er vervingen av Hank Early til bandet/platen. Fantastisk pedalsteel-spiller som virkelig gjorde sitt inntrykk på platen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here