Videopremiere: Benny Borg – God morgen, min kjære

Benny Borg opplevde et utrolig comeback i 2016, etter at Rune Berg og Åge Reite overtalte ham til å lage ny plate.

Ut av ermet tryllet han noen av de fineste og mest kraftfulle sangene som noen sinne er utgitt på norsk, og albumet Den Største Reisen var ikke bare en kunstnerisk suksess, det fikk også velfortjent oppmerksomhet i norsk media. Vi var blant mange som anmeldte platen i fjor, og på min personlige årsliste tok den en selvskreven førsteplass. 

I januar i år tok han plass rundt bordet i “Hver gang vi møtes”, og norske tv-seere fikk ta del i disse tekstene på unikt vis. Både via Benny og andres tolkninger.

Jeg vet at produsentduoen Rune Berg og Åge Reite prøver å lokke Benny tilbake til studio for å lage enda mer musikk sammen, her i huset er fingrene krysset for at det skjer – jo før, jo heller.

La oss også håpe at han snart legger ut på Norgesturnéen vi har ventet på. I disse dager er Åse Kleveland ute på en suksessfull rundreise i Norge – i etterkant av den økte oppmerksomheten fra “Hver gang vi møtes”. Hun avsluttet sin konsert i Bergen med Bennys “Den største reisen” – dette vil vi høre Benny gjøre selv! 

Det er en stor ære å bli tildelt dagens videopremiere fra Benny Borg. Videoen er produsert, regissert, filmet og redigert av Jørgen Nordby.

Sangen Benny Borg har valgt ut er en av de aller sterkeste tekstene fra Den Største Reisen, sangen han skrev til sin kone etter at hun gikk bort. Videoen er så enormt kraftfull i all sin perfekte enkelhet. Tre enkle, tette kameravinkler. Benny sittende i en stol, der han utstråler styrke, sorg og kjærlighet på én gang. Som en Man in Black deler han av sin personlige sorg, tett på – rett inn i hjertet ditt. Vi kommer så nært som det er overhode mulig, og Benny ser oss rett i øynene når han forteller oss sin historie. 

Kommer du gjennom denne uten tårer så frykter jeg at du har et hjerte av stein. Jeg holdt helt til Sigmund Grovens munnspill kom inn, da åpnet slusene for godt.

Videoen ligger i toppen av artikkelen, trykk på play-knappen og la Benny Borg fylle hjertet ditt med ren kjærlighet.

God kveld, min kjære.
Mørket faller på.
Og stjerner lyser over meg,
jeg ser opp på vår melkevei.
Den største stjernen der er deg.

Forrige artikkelThis Frontier Needs Heroes på Norgesturné
Neste artikkelNy plate fra Tim Easton
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here