fbpx

Spilleliste – Juli 2015

Årets juli-liste inneholder faktisk en god porsjon ny musikk, selv om det ikke akkurat er høysesong for utgivelser på denne tiden av året. Siden mange av dere sikkert har noen dager og kanskje uker igjen av sommerferien så er det på sin plass å få ut spillelisten så alle sammen er oppdatert før den harde hverdagen setter inn igjen.

Fra årets største og viktigste americana-utgivelse, som den vel må kalles, har vi selvfølgelig hentet en låt. Albumet Something More Than Free av Jason Isbell, som kom ut rett før helgen vil være den plata som alle måles mot dette året. Vår omtale finner du her.

Ashley Monroe har sluppet store deler av sitt nye album på Spotify og det låter akkurat så fengende som country rett ut av Nashville-maskinen kan gjøre når det er gjort riktig. Bloggfavoritt Lindi Ortega er ute med ny singel, og om et par uker er hennes fjerde album, Faded Gloryville, ute i platehyllene. “Tell It Like It Is” gir oss et lite hint om en litt røffere Lindi enn vi har hørt tidligere. Vi gleder oss.

Se opp for Samantha Crain fra Oklahoma, hun er ute med oppfølgeren til Kid Face, hennes forrige album som var så solide saker at det gav henne langt større oppmerksomhet enn forventet. Det vi hører fra Crain denne gangen låter enda sterkere og mer intenst enn forrige gang. Siden vi først er tungt inne på damefronten anbefaler jeg også å sjekke ut Logan Brill, nevnt i Rolling Stone som en av ti countryartister du skal sjekke ut denne sommeren. 

Helt ut av det blå kom det et album fra Wilco på morgenkvisten forrige fredag. Star Wars tok de aller fleste på senga og det var til og med gratis å laste ned fra internettet. Det aller beste med albumet var at det faktisk inneholdt en del bra nye låter, at det ikke bare var en slags samling eller lignende. Vår musikkbloggkollega Berekvam har skrevet litt om albumet her.

Don Henley har sluppet sin første låt fra det som altså skal være et kommende countryalbum! Tro nå ikke at dette er noe nyhet i musikkverdenen. Redaktør Rune skrev en nyhetssak om Henleys kommende countryplate allerede i september 2010. Nå skjer det endelig! Henleys nye soloalbum, Cass County, vil være ute i butikkhyllene den 25.september i år.

Ellers så finner vi nye låter med henholdsvis Langhorne Slim og Rayland Baxter, begge artistene kommer album i høst som vi har sett fram til lenge. Iron & Wine sitt samarbeid med Ben Bridwell fra Band Of Horses høres ut som det har gitt Sam Beam en solid vitamininnsprøyting og er absolutt verdt å sjekke ut. Athens-artist T.Hardy Morris og Ohio-bandet Heartless Bastards er begge ute med album som er obligatorisk å ta en lytt på. Morris sitt Drownin’ On A Mountaintop har vi også en dypere omtale av her på Dust of Daylight.

Resten av spillelisten finner du i spotifyspilleren under. Husk også å sjekke tidligere månedslister og bloggposter – egen side med oversikt her – En unik samling av månedlige spillelister fra de siste fem år med aktuelle utgivelser i den angitte perioden.

Siste artikler

Lest dette?