Mange av oss ble kjent med Alejandro Escovedo når han deltok på Whiskeytowns «Strangers Almanac» plate i 1997. Da hadde Escovedo selv gitt ut tre soloplater, etter å ha spilt i «Rank and File» og «True Believers» i noen år, og bygget seg opp et veldig solid rykte innenfor musikkmiljøet i USA.


Dette ble bevist når Escovedo, som hadde slitt med Hepatitt-C i mange år ble akutt syk etter en konsert – og siden han er fulltidsmusiker uten helseforsikring så var det ikke enkelt å hanskes med sykehusregningene som hopet seg opp. Escovedos musikervenner slo seg sammen og holdt støttekonserter over hele USA, samt ga ut en dobbelplate med låtene hans – der blant andre folk som Steve Earle, Lucinda Williams, Son Volt, John Cale, Jennifer Warnes, Ian Hunter, Cowboy Junkies, Reckless Kelly, Jayhawks, Charlie Musselwhite og Caitlin Cary deltok med sine versjoner.

Men før dette skjedde så ga Escovedo ut «A Man Under The Influence».
Escovedo blander den alternative countrymusikken og Americana med rock. Så sper han det forsiktig ut med sine meksikanske røtter og drysser over litt strykere. Og vips har han skapt sin helt spesielle egenart. Nemlig stemning.
For det er det Escovedo handler om – å bygge opp en stemning.
Han har en veldig god stemme, distinkt og lett gjenkjennelig – dette kombinerer han med en teft for låtoppbygging som ikke er mange forunt, samt tekster som har grobunn i hans egen oppvekst og opplevelser.
Det er ikke for ingenting at «No Depression» utnevnte ham til «Artist of the Decade» i 1998, og det var FØR «A Man Under The Influence».

Låter som «Wave», «Rosalie», «Rhapsody» og «Wedding Day» må så absolutt nevnes, det samme må «Castanets» – til tross for at den havnet på George Bush sin iPod spilleliste (dvs. noen har vel helst lagt den inn for ham – tviler vel på at han klarte å starte en pc på egenhånd – langt mindre flytte filer fra pcen til ipoden). Den meget politisk bevisste Escovedo uttalte selv at han var «Not proud of» akkurat det faktum.

Escovedo har nå fått samme management som Bruce Springsteen, og både Ian Hunter og Bruce Springsteen er gjester på den kommende platen hans, og hvis det finnes rettferdighet i verden så det er vel bare et tidsspørsmål før han er gigantisk… så skal du kunne si «jeg foretrakk Escovedo når han spilte akustisk på Ricks i Bergen», så er det på tide å henge seg på før han er for stor…

Hør «Rhapsody»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Hør «Castanets»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Besøk Alejandro Escovedo:

www.alejandroescovedo.com

Kjøp platene:

www.alejandroescovedo.com/shop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here