fbpx
Forsiden Julekalender 2013 Adventskalender 2013: 5. desember: Julie Rudi

Adventskalender 2013: 5. desember: Julie Rudi

5-Julie-Rudi

 

I år har vi invitert et knippe av våre favorittmusikere fra inn- og utland til å si noen ord om SIN favorittjulesang. Hver dag gjennom adventstiden vil vi presentere én låt, og artistenes personlige forhold til låten.

5. desember tilhører Julie Rudi fra Kvindelige Studenters Sangforening.

I 2009 ga Kvindelige Studenters Sangforening ut platen Arme jord ha jolefred. En plate som det året inntok 5. plass på min liste “10 juleplater du trenger“.
Ved neste revisjon av den listen, så vil Arme jord ha jolefred innta en klokkeklar 1. plass. For dette har blitt platen som spilles mest i heimen både i adventstiden og i julen. Vi har sluttet å la Sølvguttene stå på i bakgrunnen når julemiddagen spises, den æren tilfalt for flere år siden Arme jord ha jolefred. Du finner platen hos Platekompaniet og på Spotify.

Kvindelige Studenters Sangforening er aktuelle med sin nye plate Brahms – som vi anmeldte i gårBrahms får du hos Platekompaniet. Koret finner du på Facebook og på www.kvindesang.no

Julie Rudi synger altså i KSS, og har fått æren av å representere koret her på Dust of Daylights adventskalender:

Min julesang over alle sanger er “Mitt hjerte alltid vanker”.
Førjulstida, og livet generelt er ganske stressende, men denne vakre salmen er som balsam for sjelen!

Teksten handler om sterk tro, og det stille rom vi alle har i oss, og som vi alle har godt av å søke inn i litt oftere.

Denne versjonen starter med den mest kjente melodien, en tone fra Västargötland, går så over i en mindre kjent tone fra Todalen, før den i salmens høydepunkt, på slutten, går tilbake til den mest kjente tonen igjen.

Jeg får gåsehud når jeg synger den. Ønsker alle en god lytteopplevelse!

Kvindelige Studenters Sangforening: “Mitt hjerte alltid vanker”

[media id=879 width=650 height=20]

 

Platen “Arme jol ha jolefred” på Spotify:

Forrige artikkelAaslandbros & Olav Larsen – Drunkards, Misfits & Losers
Neste artikkelAdventskalender 2013: 6. desember: Jens Andersson
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here