11-Depui

I år har vi invitert et knippe av våre favorittmusikere fra inn- og utland til å si noen ord om SIN favorittjulesang. Hver dag gjennom adventstiden vil vi presentere én låt, og artistenes personlige forhold til låten.

11. desember tilhører Depui.

Den største utfordringen vi har hatt med årets julekalender er rett og slett alle de fantastiske artistenes velvilje – vi har rett og slett ikke fått spurt alle vi kunne spurt… Når planleggingen startet så satte Jan og jeg opp en liste på rundt 40 aktuelle artister – i den rekkefølgen vi kom opp med navn. Så sendte vi ut forespørsler, og de 24 første vi spurte svarte «JA!». Frafallet underveis har vært minimalt, og vi er evig takknemlig overfor de som har brukt tid på å komme opp med bidrag.

En av de første som svarte «JA!», og en av de som har brukt mest tid på sitt bidrag er Depui. Vår gode venn Bent Ivar Depui Tversland har rett og slett fyrt opp hjemmestudioet sitt, og stupt ut på dypest mulig vann. Han har laget sin egen versjon av Tom Waits klassiske «Christmas Card From A Hooker In Minneapolis».

Depui er som alltid aktiv, og det siste vi hørte fra den kanten var videoen og singelen «Growing Wild» som kom ut i november. Den forrige platen hans, Manhood, finner du på Spotify.

Foruten at Depui liker låta, så har han en musikalsk årsak til å velge den for innspilling, og sier følgende når jeg spør om hvorfor:

Rett og slett på grunn av historien i låta. Den har en veldig fin twist mot siste vers. Og ikke minst fordi den har en helt annen akkordstruktur enn hva jeg er vant til.

Depui – «Christmas Card From A Hooker In Minneapolis»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
SHARE
Forrige artikkelVoksne Herrers Orkester med Helge Jordal, Egil Eldøen og Elisabeth Moberg – Hem til jul
Neste artikkelDrammenicana – 19. desember.
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here