Det splitter nye, norske plateselskapet House Of Rock Records er ute med trippel debutlansering. Her på Musikkbloggen skal vi ta for oss alle de tre ferske utgivelsene, og starter med den mest medieomtalte slik at en liten blogg kan henge seg på mediebølgen…

De fleste har vel lest om, sett bilder av, eller til og med sett levende bilder på en film man passet for en slem onkel, av Caroline Andersen.

Talentfull skuespillerinne, produsent og regissør i voksensjangeren. Tidligere burleskdanser, stripper under navnet Strippeline, og nå også popstjerne. Vel… vi har hørt det før, har vi ikke? Media ligger langflate etter jenter som frivillig tar av seg mest mulig klær, og etter en tid i rampelyset så skal de i studio og spille inn plate. Alle som en, hva de nå heter alle sammen. Samantha Fox, Sabrina, Linda Johansen, Aylar, Lene Alexandra…

Og nå også Caroline Andersen. Som nå har gått ut i media og informert om at hun har sluttet med voksenfilmer for å satse på musikken. Og vi har også hørt DET før…

MEN, kjære venner… det er en liten forskjell. Nei… det er flere STORE forskjell på Caroline Andersen og de før nevnte «sangerinner». Først og fremst handler det vel om viljen og evnen til å stå med rak rygg mot den norske janteloven og dobbeltmoralen. Alle vil se nakne jenter, men skikkelige piker skal ikke kle seg nakne. Dernest trenger man en smule gangsyn for å styre unna alle de fallgruvene de tidligere nevnte «sangerinner» har ramlet oppi før, under og etter «karrieren».

Men den viktigste forskjellen, musikkmessig i hvertfall; Caroline er samboer med Morten Henriksen fra legendariske og akk så undervurderte The Yum Yums.
Og naturlig nok er Morten Henriksen en VELDIG viktig del i «The Treats». Som strengt tatt er The Yum Yums… og The Yum Yums og unge hr. Henriksen har aldri laget dårlig musikk.

Ei heller denne gangen! For den siste store forskjellen på de nevnte sangerinnene og Caroline Andersen, er at hun faktisk har en ganske så bra sangstemme. Det som mangler er stort sett erfaring, og det får man gjennom trening. Og det Caroline mangler på stemmefronten, tar hun igjen i fullt monn på sjarm og innsatsvilje.

Det er faktisk så enkelt som dette;
Liker man The Yum Yums og musikk man blir glad av,  liker man powerpop eller punkpop med sjarm og glede som gjør at man har lyst til å hoppe opp og ned, vel – så liker man denne platen.

Låten er stort sett skrevet av Caroline Andersen og Morten Henriksen. Tekstene er enkle. De handler om kjærliget, is, klining og har enkelte lett skjulte hentydninger mot sex – på en ganske så typisk og uskyldig 60-tallsmåte. Melodiene bygger på grunnfjellet som har dannet seg under beina på Morten Henriksen gjennom årevis som låtskriver, gitarist, vokalist og ildsjel for den gode 60-tallsrocken.

Høydepunktene er låtene «Are You Ready?», «Make Out With You», «Chocolate Ice Cream», «Wine Me, Dine Me» og platens beste; «Bad All Over»- mens låter som «Toughen Up» og «The Punk» faller litt igjennom på Carolines manglende sangerfaring.

Men alt i alt er dette mer enn godkjent, og vi regner med at den neste plata blir enda bedre – for med litt intensiv sangtrening og scenejobbing så blir dette gode greier.

«I’m not the kind of girl to take home to your mother.
And I’m not the kind of girl to leave alone with your dad»

Kjøp plata hos nystartede House Of Rock.

Sjekk ut den første musikkvideoen fra plata:

 

SHARE
Forrige artikkelRyan Adams – Love Is Hell og Rock’n’Roll
Neste artikkelThe Yum Yums – …Whatever Rhymes With Baby
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

5 COMMENTS

  1. Vil bare påpeke at The Yum Yums ikke er det samme bandet som The Treats. Eneste felles medlem er Morten Henriksen, som naturligvis er primus motor, musikalsk sett, i alle de tre første utgivelsene fra House Of Rock. The Treats består også av Glenn Glitter Henriksen (ex The Oowees) på bass og Ole Nesset (Death By Unga Bunga) på trommer. Ellers takk for svært hyggelig omtale! 🙂

    • I stand corrected 🙂
      Regnet med det var den nye lineup av Yum Yums, siden den vel har endret seg igjen siden «…whatever…» plata.

      Men da vet vi det, takk for korreks 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here