fbpx

Småplukk fra platebunken # 8

Det er på tide å ta fatt på platebunken igjen. Den har vokst seg over alle støvleskafter, og jeg har sjelden måttet grave så mye for å finne godbitene som nå. Men godbitene ligger der, og dagens snacks kommer fra The Steel Wheels og American Anodyne.

The Steel Wheels – Live from Goose Creek

The Steel Wheels kommer fra Harrisonburg i Virginia, tett oppunder Blue Ridge Mountains. Og inspirasjonen fra den såkalte “mountain music” eller “old-time music” er ikke vanskelig å høre. The Steel Wheels er et drivende godt bluegrassband, som bør appelere til alle som liker Old Crow Medicine Show, Chatham County Line eller The Lost Pines. Eller til og med hypede kommersielle varianter som Avett Brothers eller Mumford & Sons.

Men dette er altså ekte vare, fra et område det Bluegrass fortsatt står fjellstøtt som musikksjanger.

Frontet av Trent Wagler så er dette en plate spekket av små godbiter. Den er innspilt live i en gammel låve, med kun fire mikrofoner for å gjenskape den rotekte lyden man får på slike konserter. En av de store forskjellene på The Steel Wheels og f.eks Chatham er at låtene til Steel Wheels er mye roligere og mer melodiøse. Chatham kan fort bli litt “øs på og spill fort”, mens her er det vel så viktig å bygge en stemning og by på herlig koring. Instrumentene gir mye mer plass til hverandre, og vokalen er viktig i lydbildet.

Høydepunkter er “Walk This Way For Awhile”, “Love You Like I Should”, “With It All Stripped Away”, “Second Of May” og mange mange mange fler. Og ikke minst “Blueridge Mountains”

Hør “Walk This Way For Awhile”:

Plata kjøper du på iTunes eller CDBaby – linker til alle platene finner du hos www.steelwheels.com

American Anodyne – So, You Want To Be A Bullfighter…

American Anodyne har laget EP med 7 svingende, fjonge låter, som tar utgangspunkt i livet å amerikanske småbyer og hvordan det er å leve midt i “The New Depression” i USA. Historier som bygger på “lust for the open road, heartbreaks, and handguns” som de selv sier. Tre av sju låter handler om biler og bilkjøring, noe vi vet er viktige elementer i disse små samfunnene.  

“All I really want is wheels” 

Lydbildet er fortsatt ganske røft, og vokalen er av og til litt anstrengt, men jeg sitter med en følelse av at dette bandet har potensiale.

Og potensialet ligger naturlig nok i låtene og tekstene deres, som viser hva som bor i dem. Produksjonen er heller ikke den beste. Det kan bli litt likt over en hel plate, men som sagt – potensialet er virkelig til stede, og jeg ser frem til å følge dette bandet fremover.

Anbefalte låter er “Wilco Syndi” og “Bastard Sons Of The New Depression”.

Hør “Wilco Syndi”:
[media id=364 width=650 height=20]

Besøk American Anodyne, der du kan laste ned platen for en liten sum (en liten boks til venstre på siden)

Siste artikler

Lest dette?