fbpx
Forsiden Omtaler Konsertanmeldelse Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars – Bergen 02.05.13

Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars – Bergen 02.05.13

For en konsertkveld Bergen skulle få oppleve torsdag denne uken. Israel Nash Gripka var på besøk hos Madam Felle, et besøk Rune har skrevet om og du kan lese her, og Olav Larsen hadde tatt turen fra Sandnes og opp til Vestlandets hovedstad og Logen Bar. Med seg hadde Larsen seks menn og kvinner fra sitt Alabama Rodeo Stars og de utgjorde altså til sammen hele syv stykker på en forholdsvis liten scene.

Man skulle kanskje tro at det blir litt for mye med sju personer i et countryband, normalt ville de faktisk vært åtte, gitarist Hans Egil Løe hadde visstnok gyldig fravær, men det å line opp et slikt orkester som dette på en liten scene, i et lite lokale gav meg faktisk en av de sterkeste konsertopplevelsene på lenge. Som jeg også nevnte i min anmeldelse av albumet Memory Lanedette bandet viser en spilleglede som for meg er ganske unik. Det smiles, det fleipes, man ler og koser seg og stoltheten av å være en Alabama Rodeo Star ligger tjukt utenpå hele bandet. Sjarm er vel og bra, det skaper god stemning, men dette bandet viser i tillegg kvaliteter live som gjorde dette til en perfekt konsertkveld på Logen Bar. Min sidemann, en ukjent herre i sin beste alder, lente seg, i et sjeldent stille øyeblikk mellom to låter, over mot meg og proklamerte at “Det finnes ikke noe bedre Americana-band i Norge enn dette”.

Som et lite bevis på hvor glade medlemmene er i dette bandet, kan vi jo bare ta en titt på multiinstrumentalist Erlend Aaslands twitteroppdatering et par timer etter konserten:

https://twitter.com/erlendaasland/status/330100285638860800

Det å overvære en konsert med dette bandet i en slik storform som de tydeligvis er i, gjør at man oppdager kvaliteter hos den enkelte man ikke har sett før og noen får fremhevet kvalitetene sine mye mer enn på studioopptakene. Anita Bekkeheien, som jeg har skrytt av tidligere i forbindelse med albumet, leverer så det suser også live. Lillian Hodne på fele er et meget viktig tilskudd til dette bandet. Erlend Aasland holder orden på tre gitarer, banjo og pedal steel og imponerer alltid. Torje Fanebust Ås på bass var nok den som hadde de trangeste arbeidsvilkårene, inneklemt som han var mellom Larsen, Bekkeheien og trommesettet, men smilte og lo mest av alle. Arne Andersen på trommer gjør en formidabel jobb. Perfekt timing og en mer markert tilstedeværelse live enn på plate. Jonny Engelsvoll på tangenter gjør mye mer ut av seg live enn på plate og bidrar til at The Alabama Rodeo Stars låter akkurat som den musikalske festen et band på sju personer skal låte som.

olav_larsen_1Det var en opplagt og tydelig stolt Olav Larsen som fikk presentert låtene fra sitt nye album, pluss noen del gamle kjente fra de to forrige utgivelsene, til en forholdsvis beskjeden mengde publikum i Bergen. Men Larsen klarte å få publikum med seg fra første tone, humoren satt løst og stemningen i lille Logen Bar var upåklagelig. At flere av sangene fra Memory Lane er skrevet for mange år siden kom tydelig fram ved et par anledninger der Larsen ikke husket hvordan låten startet. Disse små distraksjonene, sammen med med bandets strålende humør, gjorde bare hele konserten mer levende. Aller morsomst er det kanskje når Larsen i første omgang nekter å presentere medlemmene av The Alabama Rodeo Stars i frykt for at andre band skal komme å stjele de fra han. På en måte så er denne frykten realistisk nok, jeg tror alle i denne gjengen kunne spilt i hvilket som helst band, men tilhørigheten medlemmene føler til Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars er nok sterk nok til å sørge for at Olav Larsen aldri noen gang blir alene på scenen.

Et energisk sett, en fest og en oppvisning i hvordan man skal få en gjeng musikere til å yte maksimalt sammen, selv om det var ganske trangt der oppe på scenen, og en spire til inspirasjon for meg til å oppfordre Oslo-beboere til å ta turen til Lille Grensen og Buckley’s i kveld, for å se Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars der. Jeg kan garantere en konsertopplevelse med et norsk americana/country-band helt utenom det vanlige.

Memory Lane hører du og kjøper hos WiMP

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here