fbpx

Aaslandbros & Olav Larsen – Drunkards, Misfits & Losers

I Rogaland, litt utenfor det aller mest asfalterte området av landsdelen, finnes det en gård. Og denne gården har fostret de tre brødrene som utgjør tre fire-deler av Aaslandbros. Her har de altså vokst opp, midt i blant kontrabasser og telecastere. Sånn høres det i hvert fall ut når Olav Larsen har tatt med seg Aaslandbros i studio og gitt de mulighet til å lage sin debututgivelse.

Bandet Aaslandbros består av brødrene Erlend, Jørgen og Christoffer Aasland, samt Kenneth Andersen, og frem til nå har de i hovedsak livnært seg av å spille konserter og events der de spiller Johnny Cash-låter og hedrer “The Man In Black” sitt navn og sin musikk på et fortreffelig vis. For anledningen har de lagt bort Cash-låtene og spilt inn egne låter.

De tre brødrene har fått drahjelp av låtskriver og countryartist Olav Larsen til å lage sin første EP. Larsen sier at han selv ved flere anledninger har vært på fester der Aaslandbros har spilt og latt seg imponere av gjengen. Faktisk så mye at en dag slo ideen ned som lyn fra klar himmel om at det måtte være mulig for han å få med dette glitrende bandet til å spille inn noen av de påbegynte låtene som Larsen ikke visste hvor han skulle gå med. Som sagt, så gjort. Bandet og Larsen tok seg en tur i høst til Egersound Studio sammen med Erik Bekkeheien og resultatet er her nå, en fire spors EP kalt Drunkards, Misfits & Losers. 

Låten “Maria #5” åpner ballet. Det er en låt der Olav Larsen synger selv på, med et Aaslandbros som korer han igjennom overgangene på et mesterlig vis og en Erlend Aasland i storform på gitar. I klassikeren “Follow The Drinking Gourd” får vi bare høre mer av kvalitetene til Erlend “guitar slinger” Aasland og nå får vi også høre han synge. En dyp og maskulin røst tar oss med på den historiske turen som slavene gikk fra Mobile, Alabama mot Ohio River og friheten i nord.

“I Am What I Am” er nok min favorittlåt fra Ep’en. Her får bandet tatt seg helt ut og når bassist og trommis får lov å stå på så hardt som de gjør føles dette bandet bare enda mer homogent. Det er rett og slett, og ikke unaturlig, en god porsjon medfødt samspill innad i dette bandet. “No Good Reason” runder av dette lille mini-albumet. Jeg har lenge trodd at musikk ikke kunne bli mer teatralsk enn Helldorado’s plate av året, jeg tror jammen Aaslandbros har blåst den tesen.

Det har blitt en ep med fire drivende gode låter på, fire rockelåter med et tungt preg av litt dystre countrytoner. I presseskrivet som kom til bloggen kaller bandet selv retningen på musikken for chicka-boom-boom-rocka-fucking-billy, det kan også godt være, men jeg kaller det fordømrade godt håndverk og på fredag, i morgen altså, har Aaslandbros & Olav Larsen sin slippfest for Drunkards, Misfits & Losers. Det er vel unødvendig å si at hvis du befinner deg i Stavanger i morgen kveld så stiller du opp på Martinique for å se og høre disse unge, energiske, lokale musikerne gjøre en av førjulskveldene dine mye festligere enn du kunne klart selv. God Jul. Rock!

Link til FB-event her: Plateslepp med Aaslandbros & Olav Larsen

Drunkards, Misfits & Losers er tilgjengelig som digital release i streamingtjenester og på iTunes fra og med 9.desember.

Hør “I Am What I Am”:
[media id=883 width=650 height=20]

Følg bandet på Facebook og Twitter.

aaslandbros_erik
Photo: eirikhalvorsen.com

 

 

Siste artikler

Lest dette?