Det nærmer seg Bob Dylans 70-års dag, og dette markeres som kjent høylydt her på bloggen.

Idag kan vi dele en hel haug med Americanafavoritter med dere. Alt fra Robbie Fulks til Jay Farrar. Og når jeg har jaktet gode coverlåter i forkant av disse artiklene så har jeg funnet ut følgende; Det er over 30.000 registrerte coverversjoner av Dylans låter – og absolutt alle artister i verden har på et tidspunkt spilt en Dylanlåt live…

Først ute: Robbie Fulks!

Robbie Fulks kjører jevnlig konseptkvelder på The Hideout i Chicago – der han spiller låter av spesifikke artister eller fra en enkelt plate. For en selverklært ateist som Hr. Fulks så var det et snodig valg å plukke Bob Dylans «Slow Train Coming» til en av sine konseptkvelder. Likevel, han gjør en fantastisk versjon av hele platen – og her er en av dem:

«Precious Angel»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Neste band ut er Reckless Kelly som gjør en av mine favoritter, «You Ain’t Goin Nowhere»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Dave Rawlings Machine & Gillian Welch – med en fantastisk gitarintro fra Dave Rawlings, «Queen Jane Approximately»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Jay Farrar & Ben Gibbard, «Absolutely Sweet Marie»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.SHARE
Forrige artikkelBobWeek: Coverfest – Bob Plays Bob – the video edition
Neste artikkelBobWeek: Blood In My Eyes
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here