fbpx

Todd Snider – The Storyteller

Brothers and sisters! Give it up for en av verdens beste låtskrivere, og sjangerens absolutt beste entertainer!

De fleste som har lest denne bloggen en stund vet at Todd Snider nyter enorm respekt hos undertegnede. Mye på grunnlag av hans fantastiske sceneperson. At han skriver glitrende, og til tider politisk og sosialt veldig bitende låter, er heller ingen uting.

Jeg har samlet Todd Snider-bootlegs i mange år, og det siste året direkte fra Todd Sniders eget liveshowutsalg på nettet.

Og allerede for flere år siden etablerte bootlegen “Tales From Moondawgs Tavern” seg som den beste bootlegen som finnes.

Todd har som sagt lagt ut sine konserter til salg på nett, og det jobbes med en bok som baserer seg på historiene hans. For det er jo ikke til å komme forbi at Todd Snider er mer enn en artist og en låtskriver, han er en historieforteller.

Derav navnet på denne platen “The Storyteller”.

Vanligvis så stiller Todd solo på scenen, etter mange år på veien med bandet The Nervous Wrecks. Disse dager er han stort sett soloartist, eller har med seg sin manager, Elvis på noen låter.

Men av og til stiller Todd med fullt backingband – og min favoritt er vel strengt tatt utgaven av Nervous Wrecks som innbefattet Dan Baird fra The Georgia Satellites på gitar. Men på denne platen har han med seg de fantastiske herrene i Great American Taxi.

Og maken til stødig og samspilt backingband har vel Hr. Snider aldri hatt. De tilfører rett og slett låtene hans det lille ekstra som hever ham fra singer/songwriter til Entertaineren Todd Snider.

Todd starter alltid showene sine med en disclaimer, som sørger for at han kan kle inn sine meninger i humor uten at noen kan bli støtt av det;

“I might share some of my opinions with you over the course of the evening, I’m not gonna share them with you because I think they’re smart or because I think you need to know them. I’m gonna share them with you because they rhyme. I did not come down here  to change your mind about anything. I came down here to ease my own mind about everything.”

Det passer seg virkelig ikke å omtale enkeltlåter på denne platen, siden hele poenget her er måten historiene flyter over i låtene, og låtene i hverandre – siden historiene handler om låtene – eller omvendt.

Men han har fått på plass alle mine favoritter, og mere til.

Vi nevner i fleng; “Tension”, “Looking For A Job”, “Play A Train Song”, den legendariske “The KK Rider Story” og påfølgende “Don’t It Make You Wanna Dance”, “Ballad Of The Kingsmen”, “If Tomorrow Never Comes”.

Han fletter elegant mange av historiene inn i starten, midten eller slutten av låtene.

Et godt eksempel fra “Tension”, der vi opplever samfunnskritikeren Todd;  og han snakker om at de som bekymrer seg der ute helt klart har for lite å bekymre seg over;

“Gay people getting married. That’s what scares people that don’t have shit all else to be scared of these days”

Bruken av Great American Taxi som backingband er helt klart en genistrek, for to hele cder med en mann og hans kassegitar kan kanskje bli litt ensformig for enkelte. Bandet løser opp og skaper avveksling, men noen av låtene er fortsatt kun Todd og kassegitaren,

Skal jeg si noe negativt, så ville jeg faktisk hatt ENDA mer fokus på historiene. Det er noen klassikere jeg savner, og i noen tilfeller får vi låtene uten den tilhørende historien. Jeg hadde vel aldri trodd jeg skulle ønske meg MER snakking på en liveplate – men i dette tilfellet hadde det altså vært helt greit.

Likevel, versjonene av den nydelige “Play A Train Song” (der jeg savner den tilhørende historien som i seg selv er både fantastisk morsom og hjerteskjærende rørende), “Don’t It Make You Wanna Dance” (der den nevnte KK Rider historien om å være på rett sted til rett tid får meg til å hikste uansett hvor mange ganger jeg hører den), hysteriske “Mushroom Story” og “East Nashville Skyline” er så fantastisk fremført at de alene er verdt hele platen.

Og JEG – jeg gleder meg til jeg får DVDen fra showet i posten, for greit nok at Todd Snider er morsom å høre på – men han er dobbelt så morsom å høre OG se.

Hvis du er fan av Todd Snider, så kjøper du denne platen.

Hvis du har lyst til å høre hva denne Todd Snider handler om – så kjøper du denne platen.

Hvis du liker gode tekster og hysterisk morsomme historier, ja så kjøper du denne platen!

Hvis du rett og slett ønsker å le til du griner, ja så kjøper du denne platen!

Og hvis du IKKE ler av historiene til Todd, så tro meg når jeg sier at da er det DEG det er noe feil med – og oppsøk umiddelbart profesjonell hjelp.

Kjøp platen hos Todd Snider

Hør historien bak låten “If Tomorrow Never Comes” (som er en av historiene som etter min mening mangler på platen – men innholdet blir kanskje litt for betent for plateselskapet):

 

Siste artikler

Lest dette?