fbpx

Spilleliste November 2014

November. Vi nærmer oss brennfort slutten av nok et spennende musikkår, desember er normalt ikke den store måneden for store utgivelser, så derfor blir overgangen mellom de to månedene ofte et naturlig sted å sette sluttstrek. Det blir nok en spilleliste i desember også, det har det blitt alle andre år, og ofte har den blitt vel så spennende som resten av årets lister. Det er på denne tiden tidligere år at jeg har funnet alle platene og låtene jeg ikke har fått med meg tidligere på året.

November 2014 spillelisten er preget av mange ukjente navn, men det er som vi vet ikke synonymt med at det har vært en kjedelig musikkmåned. Tvert imot vil jeg si. Størst av alt denne måneden var nok å “snuble over” (via Caleb Caudle og John Moreland) EP’en til Aaron Lee Tasjan, Crooked River Burning. Et stort singer/songwriter talent fra Ohio og med et av årets aller beste refreng i “Don’t Walk Away”.  “Don’t walk away, don’t walk away, don’t you walk away, I’m talking to you..” en tydelig indignert ung mann der som er lei av å ikke bli hørt. Du kan være med å støtte hans Indiegogo kampanje for sitt debutalbum, In The Blazes, som kommer i februar.

Cale Tyson er nestemann som må nevnes. EP’en Cheater’s Wine inneholder seks spor med tradisjonell country gjort på moderne vis, omtrent som Daniel Romano. En riktig så flott EP som har skaffet Tyson ganske bra med oppmerksomhet på steder som American Songwriter o.l. Over til en av historiens aller største songwriters, Neil Young. Hans nye album heter Storytone og inneholder ti låter med orkester. Et helt latterlig unødvendig album, fullstendig meningsløst. Men, det finnes en Deluxe versjon med de samme ti låtene i akustiske soloversjoner i tillegg til orkesterversjonene. Heldigvis låter det en million ganger bedre, og hvis man ser isolert på de ti akustiske versjonene så er Storytone (solo) et ganske så bra album fra den gamle mesteren.

Av smakebiter og singler fra kommende album er det i denne måneden kommet nyheter i Spotify fra blant annet The Decemberists, Lone Bellow og Robert Earl Keen. Tre utgivelser som man kan glede seg til i 2015. The New Basement Tapes, supergruppen med Elvis Costello, Rhiannon Giddens, Taylor Goldsmith, Jim James, Marcus Mumford og produsent T Bone Burnett, har sluppet sitt prosjekt med tapte Dylan-låter, Lost On The River. Trolig et spennende og artig prosjekt for de involverte, vet ikke helt om det treffer den store bredden av musikkpublikum?

Matthew Ryan og Field Report er månedens beste alternative på rock- og popsiden av sjangeren, og Tami Neilson fra New Zealand må være månedens aller beste for veldig alternative countryfans. Helt utenom det vanlige er også årets albumutgivelse fra Hayward Williams, The Reef. Produsert av Jeffrey Foucault og breddfullt av soul, alt.country og rock i det som kanskje er novembers aller beste album? Anbefales i hvert fall på det aller varmeste!

Inntil årets albumliste og oversikt dukker opp en gang i starten av neste måned, så har vi fortsatt litt tid til å lytte på det som har kommet. Alle månedslister og spillelisteposter finner du oversikt over på en egen side – Spillelister samleside.

Siste artikler

Lest dette?