fbpx

Left Arm Tan – Alticana

Det å starte et album slik Left Arm Tan gjør med låten «Fading Away» er den en oppskrift etter mitt hjerte. Låten bygger seg opp over et par små vers, stille og rolig, mens instrumentene legges til en etter en. Til slutt dundrer trommene inn og Alticana leverer varene helt fra første låt.

I need your hand to carry me away
And dig my broken heart out of the grave
Come rescue me while there’s something left to save
I’m fading away

Left Arm Tan er et band med voksne karer fra Ft.Worth, Texas, og et band som tok meg litt med storm med EP’en Thurm fra 2011. Jeg skrev den gang en liten omtale av denne på No Deal Music for godt over et år siden og jeg siterer meg selv –

Dette er rett på sak, armen ut av vinduet texascountry slik bandets navn antyder. Det er twangy, det er melodiøst, de har en sound med masse trøkk i og på tekstsiden er det også solid gjennomført.

Siden den gang har låtskrivingen til bandet utviklet seg en del, utelukkende i positiv retning. De har fortsatt den litt typiske lyden av det vi kanskje kan kalle texansk countryrock, men Left Arm Tan er et band som modnes og som utvikler sjangeren. Selv skriver de på sin Facebook-side at de er et «…band busy redefining Americana and Texas country.» Jeg oppfatter det slik, når jeg hører låtene, at bandet har tatt mye av det beste fra hver av de to verdenene og på den måten har de fått fram et ganske unikt album i 2013.

I følge gitarist Daniel Hines har bandet lagt mer tid og følelser i dette albumet enn noen andre prosjekter han har deltatt på. Noe som definitivt kan høres sammenlignet med tidligere utgivelser. Albumet er produsert av Salim Nourallah, som også har produsert Old 97’s og Whiskey Folk Ramblers, og jeg strekker meg så langt som å kalle kombinasjonen av Left Arm Tan sine låter og produksjonen en aldri så liten suksessformel.

Åpningssporet, den twangy “Fading Away”, er nevnt, deretter følger den ene smakfulle og ørevennlige låten etter den andre. Tekstene og historiene er fortellende og levende. “69 Reasons” driver avgårde inn i solnedgangen, hovedpersonen er på vei bort fra det livet han en gang ble tvunget inn i en gang i fortiden. Nå søker han det som var før fortiden. “Black Dress” er en klassisk kjærlighetslåt om gammel kjærlighet som aldri dør. Historiene fortsetter på denne måten å spenne fra dagligliv i Texas, kjærlighet og savn, til kriminelle fedre og selve Sannheten. De er med andre ord trofaste mot universelle temaer i låtene. Alle tekstene har imidlertid det til felles at de er tonesatt med noe av den aller fineste texanske countryrocken jeg har hørt på lenge.

Alticana er på ingen måte noen musikalsk revolusjon, men rett og slett et helstøpt album med lyden av mye av det beste fra både country og rock. Det er album som man fort kan risikere å stortrives i selskap med. Det har noe veldig befriende over seg sammenlignet med andre countryrock-utgivelser som ofte er mer konforme og polerte i stilen. Left Arm Tan tør å være rett på sak og gjøre ting på sin egen måte.

Hvis du er en av de som liker Reckless Kelly, Steve Earle, Owen Temple og andre typiske eksempler på texansk americana, eller alt.country/countryrock om du vil, da er Alticana et album du ikke bør gå forbi i år. Det er definitivt et perfekt album å ha med seg på en lengre kjøretur, veien hjem blir nemlig litt kortere med ordentlig musikk på anlegget. Første verset i “Long Yellow Stripe” sier det så enkelt og fint –

This Long yellow stripe on the highway
Is tied to my past like a string
Where will it lead tomorrow?
What fortunes will it bring?

Albumet får du kjøpt som cd og digital nedlasting hos CDbaby

Siste artikler

Lest dette?